fbpx

LESKOVAC: Nova atrakcija: turistički vozić - Izabrani „Dama i džentlemen godine"

LESKOVAC: Nova atrakcija: turistički vozić - Izabrani „Dama i džentlemen godine"

U etno kompleksu Šop – Đokić organizovana je svečanost povodom promocije nove turističke atrakcije Leskovca – turističkog vozića, koji je jedan od najznačajnijih rezultata projekta „Magija sinergije" koji sprovode opština Elin Pelin, Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga i Turistička organizacija grada Leskovca.

Cilj projekta je stvaranje efekta sinergije zajedničkog delovanja turističkih aktera na polju povezivanja festivala, izrade zajedničkih planova razvoja turizma i novih turističkih proizvoda – servisa u pograničnom području Elin Pelin i Leskovac. Zahvaljujući sredstvima koja su obezbeđena iz IPA programa, nekadašnja atrakcija Roštiljijade, vozić kojim su se vozili turisti, koji je bio i omiljeno prevozno sredstvo Leskovčana tokom manifestacije, ponovo će prolaziti ulicama grada.

Radi se o najsavremenijem vozilu ovog tipa koje je izrađeno u skladu sa evropskim standardima i svim potrebnim atestima koje će nakon registracije i obuke licenciranog vozača moći će da se koristi. Zahvaljujući ovoj svojevrsnoj atrakciji, ubuduće će gosti Leskovca moći da na drugačiji način upoznaju najznačajnije turističke lokalitete našeg grada.

Leskovac ima raznovrsne turističke potencijale i veliku šansu za razvoj turizma tako što će svoju turističku ponudu obogatiti brojnim novinama, a vozić će svakako dati doprinos i upotpuniti turističku ponudu grada.

vozic leskovac

Dama i džentlmen

U utorak, 11. maja 2021. godine u Epic event centru Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović i direktor Turističke organizacije grada Leskovca Nebojša Kocić prisustvovali su dodeli priznanja istaknutim ženama i muškarcima iz javnog, privrednog i društvenog života na ceremoniji „Dama i džentlemen godine".

Godišnja dodela priznanja uspešnim ženama i muškarcima iz društvenog, javnog i privrednog života sa prostora Evrope ustanovljena je 2014. godine. Među članovima Prvog kluba dama i džentlmena, nalaze se žene i muškarci iz javnog života koji su nezavisni, kulturno i intelektualno obrazovani, uspešni na poljima delovanja.

Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja našli su se ministar u Vladi Republike Srbije zadužen za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev, fudbaler Dejan Stanković, književnica Simonida Milojković, novinarka Sanja Marinković, zamenica direkotora Srbijagasa Blaženka Mandić, pevačica etno muzike Danica Crnogorčević, književnik Veselin Dželetović, glumica Lidija Vukićević i drugi.

Kao dobitnik priznanja „Džentlmen godine" za 2019. gradonačelnik Leskovca je priznanje uručio glumici Lidiji Vukićević.

Za vreme trajanja ceremonije dodele priznanja na led ekranima emitovan je film o gradu Leskovcu, a predstvanici Turističke organizacije su prisutnim zvanicama podelili propagandne materijale o bogatoj turističkoj ponudi grada.

Dama i dzentlmen

Podeli ovu vest

27/05/2021 0 comment

U mestu Skrobnica kod Knjaževca, meštani su pre nekoliko godina otkrili stanište veoma retkog božura na obroncima Device.Za ovu biljku se mislilo da ...

18/05/2021 0 comment

Vrnjačka Banja može se pohvaliti sa sedam termomineralnih izvora. Ovi izvori zadovoljavaju naučno utemeljene standarde koji podrazumevaju da ove vode ...

08/06/2021 0 comment

Park prirode Vilovi se nalazi u istoimenom selu 5 km od Nove Varoši, na jugu Srbije nedaleko od Zlatarskog i Uvačkog jezera, u okviru Specijalnog ...

09/06/2021 0 comment

Narodna graditeljska baština Nacionalnog parka Đerdap je deo njene bogate graditeljske baštine raznovrsne namene i oblika. Osnovna ...

16/06/2021 0 comment

Skijališta Srbije vas pozivaju da 16.juna dođete na otvaranje letnje sezone na Torniku. Prvog dana letnje sezone korišćenje sadržaja u planinskom ...

17/06/2021 0 comment

Manifestacija "Kad tisa cveta" održaće se od 18. do 20. juna u Novom Bečeju. Neverovatna atmosfera jedinstvenog prirodnog fenomena cvetanja Tise, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti