fbpx

U Vrdniku start Tour De Fruška od 20.-22.maja

U Vrdniku start Tour De Fruška od 20.-22.maja

Na obroncima Fruške gore, na 25 kilometara od Novog Sada i 75 kilometara od Beograda, kraj maja biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem, koji će obradovati sve ljubitelje prirode, biciklizma, zdravog života i sporta uopšte. Od 20.05.2022. – 22.05.2022. Vrdnik će postati centar biciklizma i sporta.

Manifestacija Tour de Fruška je manifestacija sportsko rekreativnog karaktera namenjena svim ljubiteljima prirode, zdravog života, biciklizma i sporta uopšte, a svi koji je posete će biti u prilici da se takmiče, kako u biciklizmu tako i u trail sportskom izazovu. Pored promocije sporta, cilj ove manifestacije je i promocija pokrajinske privrede, koja će se svim posetiocima predstaviti na Noćnom Bazaru, na kojem će svoje mesto za promociju imati i turistička oblast, predstavljajući kulturna dešavanja, i turističke organizacije iz cele Vojvodine.

Kada je sport u pitanju, kao glavna stvar manifestacije Tour De Fruška, takmičari će moći da se prijave za MTD maraton, rekreativnog karaktera, trail trku, trku za najmlađe posetioce „GAS GAS", a kao najatraktivnija izdvaja se prva E – bike trka „Velika nagrada Vrdnika". Za svaku od trka obezbeđene su prve tri nagrade u kategorijama za muškarce i žene. Budući da se manifestacija održava na vojvođanskoj najpoznatijoj planini, poseban izazov takmičarima i samim trkama predstvaljaju staze, koje pružaju nesvakidašnji vizuelni ali i sportski doživljaj.

Staza S – 15 kilometara
Stazu S će koriste trail trkači za INVICTUS TRAIL TDF CHALLENGE, takmičari za MTB MARATON S kao i takmičari za EBike Veliku nagradu VRDNIKA.
Staza M – 38 kilometara
Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON M.
Staza L – 58 kilometara
Ovu stazu će koristiti takmičari za MTB MARATON L.
Staza drumske vožnje – 48 kilometara

Na ovoj stazi se neće odvijat zvanična trka, već promotivna DRUMSKA VOŽNJA, za sve amaterske uživaoce planinske vožnje bicikla.
Pored velikog broja sportista i prijavljenih takmičara iz cele Srbije, regiona i Evrope, značaj ove manifestacije, kao i koliko je i zašto važno da se dogodi u mestu Vrdnik prepoznala je, pre svega, Pokrajinska vlada AP Vojvodine, koja je glavni pokrovitelj manifestacije, zatim Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Grad Novi Sad, Turistička organizacija Vojvodine – TOV, Turistička organizacija Novog Sada – TONS, Opština Irig, Nacionalni park Fruška gora, Dom zdravlja Novi Sad.

PRIJAVE TAKMIČARA
Koliko je manifestacija Tour de Fruška značajan događaj, govori u prilog i činjenica da se do sada prijavilo preko 500 takmičara, no kako organizacija želi da ovaj događaj privuče što veći broj posetilaca i takmičara prijave su otovrene do početka manifestacije, pa tako svi koji žele da učestvuju mogu da se prijave na sledeći način :

NAČIN PRIJAVE
Zvanične prijave se vrše putem sajta https://trka.rs/event/279/

IZNOS STARTNINE
2500 rsd do 15.05 / Nakon tog datuma 3500 .rsd.

ŠTA SPADA U STARTNI PAKET?
Majica, takmičarski broj, finišerska medalja, okrepne stanice, servis za bicikl.
Pozivamo vas da budete deo ove jednistvene manifestacije i prve Fruškogorske biciklističke trke, kako bi smo zajedno promovisali i podržali, sport, zdrav život, turizam, domaću privredu, Frušku goru i Vojvodinu, a manifestaciju Tour de Fruška upisali na mapu evropskih prestižnih trka.

Podeli ovu vest

26/04/2022 0 comment

Resavska pećina u četvrtak 28. aprila 2022. godine proslavlja jubilej “50 godina Resavske pećine“ svečanom akademijom sa početkom u 13:00 časova na ...

31/03/2022 0 comment

Sijarinska banja je poznata bila i starim rimljanima, koji su boravili na ovim prostorima, što pokazuju ostaci njihovih kupatila, te se pretpostavlja ...

20/04/2022 0 comment

Kremna su planinsko mesto u istoimenoj kotlini koje razdvaja dve čuvene planine u Zapadnoj Srbiji, Zlatibor i Taru. Plodna kotlina i planinsko ...

19/04/2022 0 comment

Zavisno od vaših želja i sposobnosti, Kopaonik pruža brojne mogućnosti za pešačenje. Na taj način ćete upoznati najatraktivnije delove Kopaonika, a ...

09/05/2022 0 comment

Rtanj, kao tipično planinsko stanište, karakteriše i prisustvo velikog broja vrsta ptica. Za sada je evidentirano 89 vrsta, što sigurno nije njihov ...

13/05/2022 0 comment

Na obroncima Fruške gore, na 25 kilometara od Novog Sada i 75 kilometara od Beograda, kraj maja biće obeležen nesvakidašnjim sportskim događajem, ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti