fbpx

Na Kopaoniku počinje najlepši deo sezone: Nezaboravne ski avanture i vrhunska usluga

Na Kopaoniku počinje najlepši deo sezone: Nezaboravne ski avanture i vrhunska usluga

Sa 9.000 hiljada skijaša dnevno, skoro 40 osneženih staza i vrhunskom turističkom ponudom,
Kopaonik i dalje superiorno u vrhu skijaških destinacija regiona.

Za ljubitelje skijanja i ostalih snežnih avantura svaki zimski mesec na Kopaoniku je idealan, ali kada bi se pravila anketa, februar i mart bi verovatno dobili najviše glasova. Prošle su praznične gužve, smeštaj je dostupniji van špica, a dan sve duži. Skijaše, snoubordere i ostale avanturiste spremno čekaju dobro pripremljene staze i moderni ski liftovi. Osim skijanja na raspolaganju su vrhunski sadržaji za opuštanje i bogata gastronomska ponuda, a Jošanička Banja je na svega 24 kilometra, pa su predstojeći praznici za Dan državnosti idealno vreme za ispunjen i kvalitetan porodični odmor.

kopaonik to raska 2foto: TO Raška


Ono što je najvažnije - beli pokrivač je siguran jer naš najveći ski centar ne zavisi od padavina. Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97 odsto ski centra, a koliko je superioran govori to da skijalište trenutno radi gotovo punim kapacitetom sa čak 37 dostupnih staza i jednom noćnom. Zahvaljujući tome ljubitelji zimskih sportova mogu da uživaju na snegu sve do prolećnih meseci.

Skijaško iskustvo bez premca

Skoro 50 skijaških staza na Kopaoniku garantuje predivno iskustvo kako za zahtevne, iskusne skijaše tako i za početnike. Kapacitet žičara i ski liftova od preko 35.000 skijaša na sat svrstava ovaj centar u jedan od najrazvijenijih u regionu. Dobra vest je da se od 3. februara radno vreme žičara produžilo do 16.30 časova, a dešavanja na stazama su itekako raznolika. Poseban doživljaj je noćno skijanje koje, kada jednom probaju, mnogi žele da ponove.

Malo drugačiju vrstu avanture, posetioci Kopaonika mogu otkriti kroz specifičnu vožnju taxi tabačem. Ova vozila inače svake noći krstare po stazama kako bi omogućila optimalne skijaške uslove narednog dana.

Porodice s decom na Kopaoniku će uživati u sadržajima kakvi se ne mogu naći u zimskim centrima u okruženju. U Dečijem gradu mališanima su namenjene različite vrste snežnih igara, a za najmlađe skijaše i početnike obezbeđena su tri prostora „ski vrtića“ sa pokretnim trakama, gde se uz igru, druženje i zabavu najbolje savlada „plug“. I odrasli početnici u školi skijanja mogu steći neophodne veštine i usavršiti svoje znanje na ski poligonu.

„Statistički podaci potvrđuju da je Kopaonik sve popularnija destinacija, kako među domaćim tako i međunarodnim turistima. Porast broja noćenja za oko 20% u januaru 2024. godine svedoči o rastućoj reputaciji Kopaonika kao vrhunske zimske destinacije. U proseku na Kopaoniku dnevno skija između 8.000 i 9.000 skijaša. Kopaonik postaje i omiljena destinacija sve većeg broja stranih turista. Najviše ih dolazi iz Severne Makedonije, Rumunije, Rusije, Crne Gore, Kine, Bosne i Hercegovine, Turske,“ ističe Dejan Koturanović, direktor turističke organizacije Raška.

MK RESORT 1foto: MK RESORT

Luksuzni ugođaji i vrhunska usluga

Kopaonik raspolaže velikim brojem objekata za smeštaj, od apartmana i kuća za odmor, odmarališta do najluksuznijih hotela u samom centru i vikend naselju koje je udaljeno od centra oko 4 km. Nema mnogo ski centara koji se mogu pohvaliti time da se na staze izlazi direktno iz hotela i to je svakako jedan od razloga zašto je Kopaonik u vrhu ekskluzivnog skijaškog turizma. Drugi su vrhunska usluga i najraznovrsniji sadržaji koji su gostima na raspolaganju, bez obzira da li skijaju ili na druge načine uživaju u čarima zime.
Nakon spustova i slaloma ovde vas čeka komfor u toplini prostranih soba i apartmana, gastronomsko iskustvo bez premca i prava oaza opuštanja u luksuznim SPA centrima uz neizostavno kupanje u bazenima na otvorenom.

KOPAONIK NOC HTL RSZ 800x533
Skijanje i banjanje u istom danu

S obzirom na to da je na svega 24 km udaljenosti od ski centra Jošanička Banja, gosti pre podne mogu skijati, ili priuštiti sebi pravi relaks u lekovitoj termomineralnoj vodi. U banjskom kompleksu nalazi se banjsko kupatilo sa manjim bazenom, đakuzi kadom i osam manjih kada, staro kupatilo (hamam), sauna i otvoreni bazen.
Ljubiteljima istorije biće zanimljiva spomen soba sa multimedijalnom postavkom posvećena srpskoj ratnoj heroini Milunki Savić, koja je rođena 1889. godine u obližnjem selu Koprivnica. U neposrednoj blizini Turističkog centra Kopaonik nalaze se i vredni kulturno-istorijski spomenici - manastiri Gradac, Končul, Stara i Nova Pavlica.

Gostima ostaje samo da na vreme rezervišu smeštaj i ponesu telefon s dobrom kamerom, jer zimske avanture s veličanstvenim pejzažima u pozadini moraju ostati zabeležene i na fotografijama.
Dovoljno je razloga da se Srebrna planina uvek bira kao omiljena destinacija za nezaboravne avanture, ali i planinski odmor bez premca - od pet zvezdica!

KOPAONIK TO RASKA 3foto: TO Raška

KOPAONIK TO RASKA 4foto: TO Raška

KOPAONIK TO RASKA 5 800x450foto: TO Raška

 

 

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

30/04/2024 0 comment

Na području Nacionalnog parka Tara, zaštićena je 21 biljna vrsta kao prirodna retkost od izuzetnog značaja. Jedna od njih je i lincura. To je ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

26/04/2024 0 comment

Na samo 5km od centra Sokobanje nalazi se i planina Ozren, koja krije i jedan od najviših vodopada u Srbiji – Ripaljku, koja je ujedno i prvi ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti