fbpx

JAZAK – voda koja pruža najbolje iz prirode

JAZAK – voda koja pruža najbolje iz prirode

Fruška gora je naš najstariji nacionalni park, bogat pašnjacima i žitnim poljima, a uz to je odlikuje bogat i jedinstven biodiverzitet. O značaju i blagorodnosti Fruške gore svedoči i činjenica da su stari Rimljani upravo u ovom delu naše zemlje zasadile prve čokote vina, prepoznajući Frušku goru kao buduću kolevku vinarstva.

Jedno od ključnih bogatstava ove planine su upravo vode, a među izvorima je i Jazak koji je ušuškan u blagorodnu i izdašnu fruškogorsku prirodu i nalazi se u blizini istoimenog manastira.

Prolazeći kroz krečnjačko-dolomitske stene, čije poreklo datira iz vremena pre Panonskog mora, voda Jazak dolazi do površine bistra i čista. Ove stene, takođe, garantuju bogati mineralni sastav koji će organizmu pružiti sve što je potrebno za optimalno funkcionisanje. Pored toga, voda poseduje idealnu ph vrednost i zanemarljive količine natrijuma, pa samim tim omogućava celodnevnu hidrataciju, ispunjenu vedrinom i energijom.

Pored izvorske i gazirane, voda Jazak je dostupna i sa dodatkom vitamina i obogaćena voćnim ukusima sa aromama šumskog voća, mandarine i limuna, kao i zove i aloe vere. One pružaju još veću energiju pri konzumiranju jer sadrže dodatke cinka ili magnezijuma, bez veštačkih zaslađivača.

Kristalnu čistoću Jazak voda duguje svom domaćeg poreklu zbog koga je odnedavno postala i nosilac žiga „Čuvarkuća". Jazak voda je dostupna na svim NIS Petrol i GAZPROM benzinskim stanicama, kao i u svim većim supermarketima širom Srbije.

jazak voda novi baner 1200x110

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti