fbpx

Počinje Egzit avantura!

Počinje Egzit avantura!

Od 10. do 13. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi biće održan 15. po redu EXIT festival.

Main Stage, Dance Arena, Fusion, Riffs&Beats, Reggae Stage, Happynovisad Stage, kao i veliki broj manjih bina i ove godine će ugostiti preko 50 domaćih i stranih izvođača, na festivalu koji je proglašen za najbolji evropski festival 2013.godine, na manifestaciji „European Festival Awards". Festival će otvoriti engleski pop duo Pet Shop Boys, kojima je ovo drugi nastup na EXIT-u, posle onoga na festivalu 2006. godine. Prve večeri festivala na Dance Areni nastupiće, takođe britanski dvojac, Disclosure sa specijalnim nastupom nazvanim Wild Life, kojim će posetiocima EXIT-a pokazati zbog čega su proglašeni za najbolji novi elektronski sastav 2013. godine.

Drugog dana festivala na glavnoj bini će nastupiti disko kraljica Gloria Gaynor i energični elektro sastav Rudimental, dok će na Fusion bini svoj novi album predstaviti Asian Dub Foundation, miljenici domaće publike.

Tradicionalno najpopularniji EXIT dan je subota, kada će na Main Stage-u nastupiti Damon Albarn, frontmen benda Blur, tvorac benda Gorillaz, kao i član dve nove super- grupe The Good, the Bad & the Queen i Rocket Juice & the Moon. Na istoj bini imaćemo prilike da čujemo i dub step zvezdu Skrillex-a, koji je prethodnih godina bio jedan od najtraženijih izvođača na listi želja posetilaca EXIT-a.

Poslednje veče festivala proteći će u znaku pop muzike, pošto nas očekuju nastupi elektro pop sastava Hurts, kao i benda Suede, koji se smatra jednim od začetnika brit popa.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti