fbpx

49. Zaječarska Gitarijada

49. Zaječarska Gitarijada

Zaječarska Gitarijada počeće sutra dodelom ključa grada Zaječara Rokonačelniku manifestacije Nenadu Milosavljeviću, poznatijem kao Neša Galija i uručivanjem nagrade "Kostadin Kostadinović - Čauš" muzičaru i novinaru Vladimiru Jankoviću - Džetu.

Pre te ceremonije svečano će biti otkrivena tabla povodom preimenovanja ulice "4. juli" u Kostadin Kostadinović Čauš. Ulica u Zaječaru je od nedavno ponela ime tog producenta i osnivača Gitarijade koja je uz njegovo rukovodstvo postala najznačajnija rok manifestacija u Jugoslaviji, ali i na Balkanu.

Prvo veče na Rock Stage-u ovogodišnje manifestacije nastupiće Darko Rundek Cargo trio, Gibonni i Vlatko Stefanovski, Nikola Vranjković, Giga Groovy Going Group i pobednici 48. Gitarijade bend D Zoo. U okviru takmičarskog dela nastupiće 14 bendova u polufinalu.

Polufinale će biti održano 30. i 31. jula, a finale 1. avgusta.
Na Gitarijadi će nastupiti i Van Gogh, Dubioza Kolektiv, Hard Time, Guano Apes, Kerber, Laibać, Galija, Therapy?, Generacija 5, Električni orgazam, Đura i mornari i drugi. U okviru programa Gitarijada Visual biće otvoren 10. Međunarodni salon rok fotografije, kao i izložbe fotografija "Iz zlatnog rudnika Zorana Trbojevića" i ilustracija iz knjige "Ilustrovani rokenrol vodič" Davida Vartabedijana. Sastavni deo 49. Gitarijade je i 19. Moto skup, na čijoj će bini, u dva dana, biti održano više od 10 koncerata.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti