fbpx

Spektakl: premijera prvog srpskog 3D filma "Peti leptir"

Spektakl: premijera prvog srpskog 3D filma "Peti leptir"

Premijera prvog srpskog 3D filma "Peti leptir", po romanu Uroša Petrovića u režiji Milorada Milinkovića, biće održana večeras u Sava centru.

Distributer "Art vista" organizovao je dve projekcije, prve u 3D tehnologiji u našoj najvećoj bioskopskoj dvorani. SC ne poseduje odgovarajuću opremu, pa su posebno za ovu priliku postavljeni platno od 200 kvadratnih metara i snažni 4K projektor, a ozvučenje je dodatno pojačano.

Sutra će biti održana premijera u Novom Sadu, a zatim će posredstvom mobilnih 3D projektora ovaj film i tehnološku novinu moći da vide i gledaoci širom Srbije.

Na osnovu romana "Peti leptir", koji ima već deset izdanja kod "Lagune", scenario je napisala Sara Radojković. Reditelj Milinković, autor uspešnih filmskih komedija, sada je snimio modernu bajku i fantastiku namenjenu deci i mladima.

Producent Slavko Gnjatović našao je sredstva da se, bez para iz državnog budžeta, film realizuje u 3D tehnologiji. Direktor fotografije je Miodrag Trajković.

Glavne odrasle likove igraju Tanja Bošković, Mihajlo Janketić i Marko Nikolić, a mlade iz doma za nezbrinutu decu igraju, prvi put na filmu, Ognjen Orešković, Petar Racić, Marija Radojković, Mihajlo Milidragović.

U ansamblu su i Jelena Ðukić, Ljubomir Bandović, Goran Radaković, Nikola Vujović, a pojavljuju se i Lana Karaklajić, ćerka Tanje Bošković, Marko Janketić, sin Miše Janketića i Mina Nikolić, ćerka Marka Nikolića.

Kao u svakoj bajci, reč je o arhetipskoj borbi između dobra i zla, ali i o susretu glavnih junaka sa dobrim i zlom u sebi. Priča sa elementima avanture i mitologije vodi publiku u magični svet do granice onostranog.

Medije

Podeli ovu vest

11/11/2019 0 comment

Srpska ramonda je biljka koja raste Srbiji, uglavnom na istoku i jugoistoku, kao i na planini Kajmačalan čiji je najviši vrh Sveti Ilija (2524 m), na kome je srpska vojska, pod komandom vojvode Živojina Mišića, vodila najžešće borbe tokom stvaranja preduslova za proboj Solunskog fronta, protiv Bugara, u Prvom svetskom ratu. ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti