fbpx

PIROT: Sve je spremno za Sajam peglane kobasice

PIROT: Sve je spremno za Sajam peglane kobasice

Jedinstvena gastronomska manifestacija - Sajam peglane kobasice u Pirotu, biće održana ove godine 25. januara, u dvorani „Kej".

Ova priredba, pored promocije ima za cilj i da pirotska peglana kobasica zaštiti geografsko poreklo i da se manifestacija uvrsti u registar sajmova Ministarstva poljoprivrede od nacionalnog značaja.

Ove godine za ovu manifestaciju vlada veliko interesovanje gostiju, kako iz Srbije, tako i iz susedne Bugarske, a kao i prethodnih godina, stručni žiri i publika imaće priliku da izaberu svoje favorite.

Bratislav Zlatkov, direktor pirotske Turističke organizacije, kaže da je reč o značajnoj manifestaciji koja je uvrštena u Kalendar turističkih dešavanja Turističke organizacije Srbije.

Veliko interesovanje turista za ovu sajamsku manifestaciju „Pripremne aktivnosti su u toku. Veći broj prošlogodišnjih izlagača već se prijavio, a imamo i nove koji žele da nađu mesto na Sajmu. Zbog ograničenja kapaciteta i broja posetilaca broj je ograničen na 40 štandova. Imamo veliko interesovanje, ne samo naših proizvođača pirotske peglane kobasice, već i proizvođača ostalih suhomesnatih proizvoda pa smo bili u dilemi da li da ih uključimo, jer će nam biti potrebni tokom godine oko organizacije sajmova vezanih za hranu. Cena karte je 400 din, dok je za organizovane grupe, koje broje više od 30 članova, karta 300 dinara. Karte se prodaju u Turističkoj organizaciji i na biletarnici Doma kulture. Zapaženo je veliko interesovanje turista iz Bugarske. Do sada imamo preko 1100 rezrevacija, a 2000 karata namenjeno je prodaji", kaže Zlatkov.

Tokom Sajma biće organizovani propratni programi u prostorijama Omladinskog kulturnog centra kao što je promocija pirotske trpeze, filma o pripremi staroplaninskih jela i izložba ćilima.

Organizatori sajma su Udruženje pirotske peglane kobasice, Turistička organizacija Pirot, Dom kulture i Sportski centar, a pod pokroviteljstvom Skupštine opštine Pirot.
Promoter manifestacije je glumac Milan Lane Gutović.

Podeli ovu vest

14/01/2014 0 comment

Sveti Vasilije Veliki,arhiepiskop Kesarijski, rođen je u vreme cara Konstantina, 329.godine u Kapadokiji. Bio je veoma obrazovan i veliki pobornik hrišćanstva, iako se kasno pokrstio. Upokojio se u Gospodu u pedesetoj godini kao episkop rodne Kapadokije. Vasiljevdan ili Vasilica, u srpskom narodu nazvan Mali Božić, jedan je od ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti