fbpx

Uskoro snimanje filma "Bićemo prvaci sveta" o košarkaškim legendama

Uskoro snimanje filma "Bićemo prvaci sveta" o košarkaškim legendama

Producent "Intermedija netvork", zaslužan za fudbalsku sagu "Montevideo", najavio je igrani film i televizijsku seriju posvećene košarci pod naslovom "Bićemo prvaci sveta", u režiji Darka Bajića.

Ovaj istorijski, sportski i biografski film prikazaće kako su četvorica vizionara - Nebojša Popović, Bora Stanković, Radomir Šaper i Aleksandar Nikolić od "sporta za žene" napravili najbolji kolektivni proizvod sa Balkana.

Na početku, tinejdžeri Bora, Raša, Aca i Nebojša u okupiranom Beogradu (u vreme Drugog svetskog rata) zbližavaju se uz košarku, bez iskustva i novca, bez terena i prave košarkaške lopte.

Za rad na ambicioznom projektu o košarkaškom sportu, za priču o tome kako smo ušli u istoriju svetske košarke, održavši obećanje da ćemo biti prvaci sveta i 1970. godine osvojili planetarno zlato u Ljubljani, kompanija "Intermedia Network" je dobila podršku svetske košarkaške organizacije FIBA.

Projekat je inspirisan nastankom čuvene "Jugoslovenske škole košarke". Kroz dokumentarni film i seriju, igrani film i TV seriju, knjigu, monografiju i izložbu govori se o istoriji košarke u bivšoj Jugoslaviji i pionirskom poduhvatu prve generacije košarkaških velikana do konačnog ostvarenja njihove vizije.

Dokumentarac "Bili smo prvaci sveta" već je realizovan i premijerno prikazan na Evropskom prvenstvu u košarci prošle godine u Ljubljani, a u zgradi Gradske skupštine bila je postavljena foto izložba.

Zatim su svečanu beogradsku premijeru tog filma u Muzeju kinoteke svojim prisustvom su veličale košarkaške legende iz svih republika bivše Jugoslavije, koji su ujednio i akteri tog filmskog ostvarenja.

U izdanju "Lagune" objavljena knjiga "Džez basket", posvećena pionirima jugoslovenske i srpske košarke, u kojoj autor, sportski novinar Aleksandra Miletić piše kako su se autsajderi iz poratnih ruševina uzdigli do svetskog trona i idola nacije.

Sledi snimanje igranog filma i TV serije "Bićemo prvaci sveta" reditelja Bajića. Za sada je poznato da će muziku raditi poznati kompozitor Vojislav Bubiša Simić u saradnji sa Kikijem Lesendrićem.

Podeli ovu vest

02/04/2013 0 comment

Na nedavno završenom festivalu DANI KOMEDIJE u Jagodini, predstava ZONA ZAMFIROVA u režiji Kokana Mladenovića osvojila je čak OSAM NAGRADA: - nagrada žirija "Mija Aleksić" za najbolju predstavu- nagrada publike "Miodrag Petrović – Čkalja" (prosečna ocena 4.85)- Danica Maksimović za ulogu Doke- Nebojša Dugalić za ulogu Hadži Zamfira- Tatjani ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti