fbpx

10 razloga zašto je Zlatibor idealna destinacija za porodice VIDEO

10 razloga zašto je Zlatibor idealna destinacija za porodice VIDEO

Čist vazduh, uređene staze za šetnju, zabavni i tematski parkovi, bogatstvo i raznolikost sadržaja, čine Zlatibor idealnom porodičnom destinacijom. Osim uživanja u zimskim čarolijama koje nas čekaju ove sezone, Zlatibor nudi veliki izbor aktivnosti za najmlađe, ali i starije. Ono što je sigurno je da vam na Zlatiboru sa decom svih uzrasta nikada neće biti dosadno, a jedini „problem“ je šta od toliko mogućnosti izabrati. Ovo su samo neki od predloga.

1. Uživajte u sadržajima u centru - Rekonstruisan Kraljev trg napravljen je bez barijera, tako da u šetnji možete uživati i vozeći dečja kolica. Napravite krug oko zlatiborskog bisera, jezera koje je renovirano i obogaćeno čistom izvorskom vodom i dekorativnim prskalicama. Po obnovljenom koritu postavljena je rasveta u obliku zvezdanog neba. Svetlosni snopovi koji imaju mogućnost promene boje i efekata tokom večeri naglašavaju lepotu jezera i garantuju uživanje i u večernjim šetnjama.

Zlatibor trg setnja

2. Probajte vafle i palačinke u Trgovačkoj ulici - Kada ogladnite, zaputite se u Trgovačku ulicu gde ćete sigurno pronaći nešto po svom ukusu - krofnice, picu, lepinju, palačinke ili belgijske vafle. Mesto za sedenje ćete pronaći na obližnjim klupama i ostaje vam samo da uživate - u ukusu i pogledu na zlatiborsko jezero.

3. Vozite se najdužom gondolom na svetu - Nova zlatiborska atrakcija savršena je za porodično uživanje. Vožnja gondolom, koja povezuje centar Zlatibora sa vrhom Tornik, traje 25 minuta u jednom smeru. Bajkoviti zlatiborski pejzaži smenjuju se tokom vožnje, a pauzu možete napraviti na prelepom Ribničkom jezeru gde se nalazi međustanica.

gold gondola noc

4. Doživite Avantura park - Najveći avantura park na Balkanu smešten je u samom srcu Zlatibora, iznad pijace. U prostoru koji zauzima 4 hektara borove šume, mališani, ali i oni stariji, mogu testirati svoju snalažljivost i sposobnosti na 7 poligona. Za ljubitelje adrenalina, u okviru Avantura parka nalazi se i zip line, koji omogućava jedinstvenu vožnju sa pogledom na zlatiborske borove.

5. Obiđite El Paso City - Ako biste da osetite duh Divljeg zapada, nema dileme - uputite se u El Paso City. Ovaj jedinstveni tematski park nalazi se na samo 14 km od centra Zlatibora, na magistralnom putu za Crnu Goru. Park je podeljen u nekoliko celina: kaubojski grad, indijansko selo, zlatiborski zaseok. Isprobajte rodeo, slikajte se u čuvenom salonu ili se odmorite dok se mališani spuštaju na ’tubing’ stazi.

el paso

6. Naučite da jašete konje ili se provozajte kočijom - Zlatiborski tereni idealni su da naučite da jašete konje. Prelepi planinski pejzaži i svež vazduh čine ovu aktivnost omiljenom među posetiocima svih generacija. Ako ste za mirniju avanturu, provozajte se kočijom i vratite u neka prošla vremena.

zlatibor el paso

7. Istražite Stopića pećinu i vodopad u Gostilju - Mnogo je izleta na koje možete otići organizovano ili u sopstvenoj režiji.

zlatibor vodopad gostilje

Čuvena Stopića pećina oduševljava sve generacije. Nalazi se na 19 km od centra Zlatibora, dužina uređenih staza je 330 metara, a zaštitni znak pećine su impresivne bigrene kade, kao i jedinstveni pećinski ukrasi. U blizini pećine nalazi se vodopad u Gostilju koji se ubraja među najviše prirodne vodopade u Srbiji. Odmor - za oči i dušu.

Zlatibor za porodice stopica pecina

8. Zabavite se u Dino parku - Čim kročite u Dino park, pozdraviće vas Alosaurus i shvatićete da ste ušli u magično carstvo dinosaurusa usred borove šume. Najveći zabavno edukativni park na Balkanu prostire se na 6 hektara u srcu Zlatibora. Replike dinosaurusa, veštačka stena, avantura park, zip line, zoološki vrt, poligon za rolere i trotinete, 6D bioskop - garantuju da će ovde svako pronaći svoj kutak za zabavu.

9. Posetite igraonice u hotelima i parkove za decu u centru - U neposrednoj blizini jezera i fudbalskog terena, nalazi se prostrani park u kom se mališani mogu istrčati i potrošiti energiju. Parkovi za decu nalaze se i na putu za Spomenik, u naselju Palisad, a uskoro će biti završen i park u naselju Karaula. Kada je vreme loše, parkove možete zameniti igraonicama u hotelima.

10. Ručajte u kafani u Mačkatu - Kafane u Mačkatu poznate su po jagnjećem pečenju, ali i drugim zlatiborskim specijalitetima, poput kajmaka, sira i sada već nadaleko poznate komplet lepinje. Ne razmišljajte o kalorijama, sve ćete to potrošiti u šetnji po proplancima i uređenim stazama. Zlatibor vas čeka!

Zlatibor panorama predvecerje

Medije

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

18/04/2024 0 comment

Područje opštine Požega pogodno za bird watching – posmatranje ptica, koje je u Evropi vrlo popularno a u Srbiji je tek u povoju. Može se videti ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti