Nacionalna kuhinja
Ovi prelepi kolačići oblikom podsećaju na urme,otuda i naziv.Najbolje ih je napraviti dan,dva ranije kako bi se prosušile na vazduhu. Potrebno je: 250 g suvih smokvi, 250 g mlevenih oraha, 250 g šećera, sok i kora pola pomorandže, 50 g čokolade ...
Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Godišnje se u pirotskom kraju proizvede oko 60 tona kačkavalja. To nisu ni približno dovoljne količine da bi se podmirilo tržište. Zaštita kačkavalja ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...