Nacionalna kuhinja
Topla čokolada sa potpuno novim ukusom! Zavodljivi meda i čokolade ugrejaće vas u zimskim danima. Za ovaj slasni napitak pripremite: pola šolje (od 250 ml) vode, malo soli, 5 kašika čokolade u prahu, 5 – 6 kašika meda i 3,5 šolje mleka. U šerpici ...
Ponuda jabuka sa srpskih voćnjaka ima tradiciju dužu od dva veka. Neke stare, autohtone vrste više ne krase naše krajeve, ali postoji mnogo mesta gde ...
Kako silazimo sa Vlasinskog jezera prema Leskovcu dolazimo u zanimljivu varošicu Vlasotince, sa lepim kejom, duhovitim ljudima sa neobičnim ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Iako se čini da je nestala, Srbija je danas, najveći proizvođač dunje u Evropi, jer gotovo svako domaćinstvo ima dva-tri stabla. Naše autohtone ...