fbpx

Počinju snežne čarolije na Kopaoniku

Počinju snežne čarolije na Kopaoniku

U ski-centru Kopaonik upravo se završava montiranje dve nove žičare, ski-staze se proširuju i uveliko osnežavaju, a prodaja ski-pasova sa deset odsto popusta upravo je počela. Ukratko, sve je spremno za novu skijašku sezonu.

Ovogodišnja skijaška sezona na našoj najlepšoj planini zvanično počinje sledećeg petka, a skijaše očekuju ne samo nove žičare i šire staze, već i koncerti, bogata zabava i mnogobrojna iznenađenja.

- Centar na Kopaoniku je spreman za sezonu - kaže Dejan Ljevnajić, direktor „Skijališta Srbije". - Skijaši i borderi će biti prezadovoljni, ne samo novim šestosednim žičarama s haubama, nego i novom stazom za „fri rajd".

Pravi je trenutak da se kupi ski-pas, jer na „Ekspo zimu", koji se do nedelje održava na Sajmu u Beogradu, može da se kupi skijaška karta s popustom od deset odsto. Sajam je prilika i da se obnovi skijaška oprema, zameni stara za novu, pa čak i iznajmi.

Sneg je na Kopaoniku zagarantovan zahvaljujući veštačkom sistemu za osnežavanje. Međutim, i vremenska prognoza govori da će u drugoj polovini decembra pasti obilan sneg! Hotelijeri rade na doterivanju soba, tako da je sve spremno za goste.

- Sezonu započinjemo punim kapacitetima za vreme „Ski-openinga" - kaže Nikola Avram, direktor „MK Mauntain rizorta". - Hotel je pun i tokom decembra i januara zahvaljujući atraktivnim paketima. Najveće interesovanje vlada za novogodišnje praznike, pa su objekti puni.

Poslednjih godina u „Anđeli", „Grandu" i „Konacima" sve je više turista iz Rusije, Rumunije, Turske, Grčke i Crne Gore. Zasada, ugovorena su četiri čarter leta iz Moskve za Niš, kao i čarteri iz Turske u januaru i februaru.

Turističke agencije nude zimovanje na Kopaoniku od 45 evra u „Konacima", odnosno 50 evra u „Anđeli". U ponudi su i skijališta u regionu. U „Viva travelu", recimo, nude apartmane u Cerknu za 110 evra po danu i polupansion po osobi za 55 evra. Paketi od tri do četiri dana u Kranjskoj Gori s polupansionom koštaju od 82 evra. Ski i spa paketi u hotelu „Bohinj" staju od 205 evra, a trajanje odmora je od tri do osam dana od decembra do marta.

Autor: A.Krsmanović

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

20/04/2024 0 comment

U podnožju planine Gučeva, rasuto je jadarsko seoce Tršić, rodno meaše novije književnosti Vuka Stefanovića Karadžića. Od Vukove porodice u Tršiću ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti