fbpx

Lepa kosa - iskoristite namirnice iz kuhinje

Lepa kosa - iskoristite namirnice iz kuhinje

Zašto da trošite novac na skupe preparate, kada najbolja pakovanja za kosu možete danapravite od namirnica koje svakodnevno koristite u domaćinstvu. Probajte proverenonajbolje recepte za sjajnu, meku, bujnu i, što je najbitnije, zdravu kosu.

ŠAMPON OD JAJA

Vratite svežinu i mekoću suvoj kosi s oštećenim krajevima prirodnim šamponom od jaja.

Pomešajte dva žumanceta, jedan limun, belance, sok od jednog limuna i jednu kašiku maslinovog ulja. Ovaj šampon umasirajte u kosu i dobro isperite.

ĐUMBIR ZA BRŽI RAST KOSE

Đumbir oživljava kosu i utiče na njen razvoj. Đumbir u prahu pomešajte sa četvrt šolje čaja od kamilice. Dobijeni sok pomešajte sa istom količinom orahovog ulja.

Masku koju ste napravili umasirajte u kosu i ostavite da odstoji deset minuta. Nakon toga je operite.

Ako želite da vam kosa izgleda blistavo i da što pre poraste, ovaj tretman primenjujte dva puta nedeljno.

MASLINOVO ULJE ZA GLATKU KOSU

Kod duge kose često se dešava da se pramenovi izdvajaju i da svaki pramen beži na svoju stranu. Maslinovo ulje učiniće vašu kosu glatkom i mekom.

Ugrejte pola šolje masilnovog ulja i umasirajte po celoj kosi. Najviše ulja stavite na krajeve i umotajte u foliju. Nakon 30 minuta dobro isperite kosu

MED I SIRĆE ZA VOLUMEN

Med i sirće ojačaće koren vaše kose i dati joj volumen. Kašiku meda i kašiku sirćeta stavite u pola čaše mlake vode, dobro promešajte i stavite u bocu sa raspršivačem.

Opranu kosu prosušite peškirom, poprskajte pripremljenom mešavinom i umasirajte u kosu da bolje upije.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti