fbpx

Da vam lice zablista u proleće!

Da vam lice zablista u proleće!

Završetkom zime vreme je za kozmetičke tretmane koji će koži vratiti vlažnost, pripremiti je za toplije dane i izloženost suncu.

Sve počinje čišćenjem lica, uključujući piling i masku, što je preduslov za zdrav i lep ten. Piling omogućuje regeneraciju površinskog sloja kože, poboljšava njenu prokrvljenost, i priprema je za bolje upijanje hranjivih sastojaka iz kreme. Zimski uslovi ostavljaju trag na koži koja postaje siva, umorna, često i osetljiva. Da bi se osvežilo lice i vrat, smanjili podočnjaci, povećao tonus i postigao sjaj, potrebni su ciljani tretmani, koji kožu hrane, obnavljaju i čine je glatkom i elastičnom.

Kolagen se koristi kao sezonski tretman lica, prikladan za svaki tip kože kojoj je nakon zimskih uslova potrebna revitalizacija, i kojoj nedostaje vlaga.Tretman kolagenom najbolji je lek protiv bora na licu. Intenzivno obnavlja kožu, izglađuje bore i fine linije.S obzirom da sadržaj kolagena u koži vremenom opada, trebalo bi koristiti kremu s delotvornom supstancom , ursolnom kiselinom, koja postiče proizvodnju kolagena i time pojačava čvrstoću kože. Ursolna kiselina dobija se iz različitih lekovitih biljaka kao što su ruzmarin i lavanda, stimuliše sintezu kolagena i tako poboljšava unutrašnju čvrstoću kože.

 

Dehidriranu i umornu kožu potrebno je negovati preparatima koji će joj dati dodatnu količinu vlage i kiseonika , istovremeno je obogatiti vitaminima, mineralima i esencijalnim kiselinama. Za takvu kožu koriste se ekstrakti algi i aloa vere. I dok su ekstrakti algi bogat izvor vlage, aloe vera smiruje nadraženost kože. Alge obogaćuju kožu mineralnim supstancama koje potiču iz mora, pre svega jodom, magnezijumom i fosforom, aminokiselinama i polisaharidima. Ti sastojci podstiču metabolizam, štite od delovanja slobodnih radikala i hidriraju kožu zahvaljujući velikom kapacitetu vezivanja vode. E vitamin omogućuje bolje korišćenje kiseonika u tkivu kože, čime se potiče mikrocirkulacija, metabolizam i elastičnost kože. Liposomi unose u dublje slojeve kože vlagu i rastvorene aminokiseline i vitamine B grupe.

Bogata vitaminima E i B, te oligoelementima (fosfor, magnezijum , kalcijum, naročito cinkom i bakrom, koji štite i obnavljaju strukturu kože i tako jačaju njenu zaštitnu barijeru), čokolada je pravi izbor i za negu lica, jer hrani kožu, osvežava je i obnavlja. Osim hranjivog delovanja, čokoladni tretmani lica preporučljivi su i kako bi umornoj koži pružili mladolik izgled. Maska od čokolade ima lifting učinak, podstiče proizvodnju kolagena i elastina, što koži daje čvrstoću. Kozmetički saloni u ponudu tretmana na bazi čokolade uključili su i čokoladnu depilaciju, koja osim ukljanjanja dlačica, ima i blagotvoran, hranjivi i obnavljajući efekat na osetljivu kožu.

Hijaluronska kiselina je prirodni molekul i ona je ta koja je odgovorna za volumen i oblik kože. Delotvorna je kada koži treba vratiti izgubljenu vlagu, minerale i kiseonik . Starenjem ćelije kože gube sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline, zbog čega koža gubi vlažnost, čvrstoću, pa se javljaju bore. Hijaluronska kiselina je bezbojni gel koji se veže za molekule vode u koži što rezultira bubrenjem kože i smanjenjem bora. To je tretman koji se preporučuje da se napravi pre proleća jer nije agresivan za kožu, učinci traju od šest meseci do godinu dana. Na tržištu je danas velik broj proizvoda hijaluronske kiseline, a sve je više i onih koji žele ispraviti bore lica i vrata upotrebom hijaluronske kiseline, a ne žele da pribegnu hirurškoj korekciji lica. Hijaluronsku kiselinu koža dobro podnosi jer je ona njen sastavni deo.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti