fbpx

Trijumf "Orlova" nad Nigerijom

Trijumf "Orlova" nad Nigerijom

Reprezentacija Srbije savladala je Nigeriju u prijateljskom meču u Londonu rezultatom 2:0 i tako upisala prvi trijumf pod vođstvom novog selektora Mladena Krstajića.

Golovi su viđeni u drugom poluvremenu, a strelac je bio Aleksandar Mitrović u 68. i 81. minutu. Kod oba pogotka napadača Fulama, asistirao je Filip Kostić.

Trijumf Srbije, koja je bila znatno bolji rival tokom većeg dela meča, mogao je da bude i ubedljiviji, ali sudija nije priznao čist gol Mitrovića i tako ga, ispostaviće se, sprečio da dođe do het-trika.

Uprkos tome, selektor Mladen Krstajić, koji je došao do prve pobede na toj funkciji (prethodno je Srbija u petak poražena od Maroka 2:1) može biti zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na terenu. Orlovi su od starta meča igrali dobro i konstantno pretili golu Uzohua.

U nekoliko navrata nedostajalo je više koncentracije u završnici, pre svega, Mitroviću i Ljajiću, da bi rezultat bio i ubedljiviji. Ono što posebno može da raduje je i dobra defanzivna predstava Srbije.

Posle dva primljena gola od Maroka, Nigerija gotovo da nije ozbiljnije zapretila Stojkoviću za 90 minuta, pa se može reći da je defanzivna linija sa Ivanovićem i Nastasićem na čelu odradila izuzetno dobar posao u odbrani gola.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti