fbpx

Raspevano Dragačevo

Raspevano Dragačevo

Centar za kulturu i sport opštine Lučani u Guči, organizovao je 58. smotru izvornog narodnog stvaralaštva – RASPEVANO DRAGAČEVO.

Ova tradicionalna manifestacija, od 1961. godine, na treći Vaskrs, okuplja najbolje iz našeg kraja na jednom mestu. Tada su svi veseli, trubi se, igra se, peva se, a od ove godine i uživa u najboljim ukusima i mirisima dragačevskog kraja.

U okviru programa organizovana je „Praznična tezga“, prodajna izložba samostalnih proizvođača iz Dragačeva kao i takmičenje u tucanju vaskršnjim jajima. Takođe, novina ove godine je izbor najlepših tradicionalnih jela, pod nazivom „Dragačevska trpeza“ . U okviru izbora, učešće su uzeli ugostitelji, i to: restoran „Zlatibor“ - Guča, restoran „Zlatna potkovica“ - Guča, SUR „Stara kafana“ – Viča i kafana „Central“ – Guča a najbolji među njima, dobili su i prigodne nagrade.

Prvo mesto za najbolje pripremljenu dragačevsku trpezu dobio je restoran „Zlatna potkovica“. Drugo mesto i diplomu za najtradicionalnije jelo dobio je restoran „Zlatibor“, dok je treće mesto pripalo „Staroj kafani“ iz Viče. Diploma za najukusniju domaću lepinju i ćevape pripala je kafani „Central“.

U kulturno – umetničkom programu učestvovali su:

Pevačka grupa „Dragačevke“ Guča
Pevačka grupa„Dragačevci“ Guča
Pevačka grupa„Snovalica“ Donji Dubac
Pevačka grupa„Srpska šajkača“ Puhovo
Pevačka grupa„Mile Dragović“ Rogača
Pevačka grupa„Dragačevski vez“ Lučani
Trubački orkestar „Dragačevske trube“ Dragana Pavlovića, Guča
Trubački orkestar Marka Trnavca, Mršelji
Trubački orkestar Gvozdena Rosića u pratnji pevača Vidana Plazinića
Trubački orkestar Radiča Slavkovića, Rti
KUD „Abrašević“ Guča
KUD „Milan Blagojević – Namenska“ Lučani
Zdravičar Milinko Gojković, Gornja Trepča
Solisti na harmonici Aleksa Milošević i Filip Jovković
Tijana Ilić i Lazar Bešević, recitatori

raspevano dragacevo 2

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti