fbpx

DANAS POČINJE 19. “INTERFEST” FESTIVAL VINA U CENTRU NOVOG SADA

DANAS POČINJE 19. “INTERFEST” FESTIVAL VINA U CENTRU NOVOG SADA

Novi Sad ima čime da se pohvali po pitanju festivala, ali Interfest se izdvaja u odnosu na druge. On je prvi međunarodni skup vinara u Srbiji koji traje i koji je najveći festival ove vrste ne samo u Srbiji nego i u okruženju.

Manifestacija INTERFEST koja se održava u Novom Sadu od 16.do18.juna je počela 2004.godine i do sada je na  Interfestu je učestvovalo više stotina vinarija iz skoro celog vinskog sveta, i novog i starog. Na Interfestu su se predstavile vinske kuće iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Grčke, Rumunije, Mađarske, Austrije, Italije, Francuske, Španije, Portugalije, Nemačke, Argentine, Čilea, Južne Afrike i Australije, a posetilaca je bilo više od 200.000. Na Interfestu su bili i sovinjoni, blan i kaberne, merloi, barikirani i sveži, šardonei, filingranski žuti, rizlinzi, italijanski i rajnski, muskati i traminci, slatkasti i mirisni, vranci, moćni i crni, ali i naši i samo naši, ponosni prokupci, probojni probusi i nežne sile. Bili su na Interfestu i širazi, i frankovke, i terani, i malvazije. Marselani, pino noari, portugizeri, rozei, kupaže. Nema kraja. Doći će svi opet i pozvaće i druge.

I svi su zadovoljni. Vinari jer se predstave širokom auditorijumu, upoznaju sa kolegama, nauče nešto novo ili potvrde dobro staro. Gradski oci, jer se Novi Sad promoviše i kao grad vina i kao značajna turistička destinacija, a posetioci jer su naučili nešto novo o vinima i uz to se nezaboravno proveli i nauživali uz dobra i kvalitetna vina.

interfest 1

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti