fbpx

Beogradska promocija knjige „Zlatibore pitaj Taru“

Beogradska promocija knjige „Zlatibore pitaj Taru“

Turistička organizacija „Tara-Drina“ Bajina Bašta, JP „Nacionalni park Tara“ i Turistička organizacija „Zlatibor“ u saradnji sa nacionalnom turističkom organizacijom organizuju promociju knjige "Zlatibore pitaj Taru" autora Ranka Milanovića, Siniše Spasojevića, Danijele Ćirković i Biljane Mihajlović. Promocija će se održati u Turističkom info centru Turističke organizacije Srbije u Beogradu (Čika Ljubina 8) u sredu, 13. marta u 13.00 časova.

"Zlatibore pitaj Taru" je publikacija koja je tek izašla iz štampe, a čiji izdavači su JP "Nacionalni park Tara", TO "Tara-Drina" Bajina Bašta i TO "Zlatibor". Knjiga je dvojezična, na srpskom i engleskom jeziku i nastala je sa osnovim ciljem promocije turističkih vrednosti zlatiborsko - tarskog kraja kroz prizmu tradicije i kulturnih posebnosti ovog područja.

Pored toga što je lep primer zajedničke saradnje više institucija, ova knjiga na primamljiv način uvezuje priču o prošlosti i tradiciji sa promocijom kulturne baštine i turizma vodećih srpskih turističkih destinacija. Kroz zanimljive i edukativne tekstove uz izuzetne ilustracije Biljane Mihajlovićova knjiga „Zlatibore pitaj Taru“, koja počinje pričom o čuvenoj istoimenoj pesmi Mihaila Ćupovića, donosi obilje informacija o Tari i Zlatiboru, graditeljstvu i narodnim nošnjama ovog područja, turističkim atrakcijama, legendama i predanjima, starim zanatima, autentičnoj hrani i slično. Kao što i sami autori navode, knjiga je namenjena za sve od 7 do 107 godina. Najmlađi da se nauče i zabave, a stariji da dopune znanje, da se podsete, ali i podiče i ponose bogatim kulturno-istorijskim nasleđem koje su nam preci ostavili i atrakcijama koje nam je priroda darovala.

Iako posvećena, pre svega, bajinobaštanskom i čajetinskom kraju, ova knjiga je zasad jedinstven primer atraktivno predstavl

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti