fbpx

“Krcko Oraščić – ostvarenje sna” - premijera 22.decembra

“Krcko Oraščić – ostvarenje sna” - premijera 22.decembra

Porodični spektakl “Krcko Oraščić – ostvarenje sna” doživeće svoju premijeru 22. i 23. decembra u Kombank dvorani. Čuvena bajka nemačkog pisca E.T.A. Hofmana koja više od dva veka osvaja srca dece širom sveta, prvi put će se realizovati u modernoj verziji.

Uigrani tim okupljen oko svetski priznate primabalerine i balet majstora Ašhen Ataljanc, uz scenario i režiju pozorišnog reditelja Marka Manojlovića, raskošnu scenografiju i specijalne efekte napraviće do sada neviđenu predstavu za decu u srpskoj produkciji. U ulozi Krcka naći će se mladi glumac Stevan Piale a devojčice Klare balerina I glumica Anisja Gavrilović.

Čuvenog koreografa Marijusa Petipa, koji će se u predstavi pojaviti kroz lik Klarinog dede, igraće naš veliki glumac Zoran Cvijanović, dok će svojim glasom predstavu obojiti talentovana Lena Stamenković učesnica Dečje pesme Evrovizije 2015. godine.

Klasična priča o borbi dobra i zla koja fascinira najmlađe dobiće novo savremeno ruho, uz spoj igre, muzike, sporta i glume. Više od 100 dece stvoriće pravu čaroliju na sceni.

Bajka prati 12-godišnju devojčicu koja od svog dede dobija na poklon drvenog lutka - Krcka Oraščića. Razmažena Klara koja se nadala da će joj deda pokloniti najmoderniji tablet, razočara se kada ugleda drvenog vojnika i u hiru ga baca. Deda tada odlučuje da uvede Klaru u tajanstvene svetove dobra i zla u kojima će devojčica prolaziti kroz mnoga iskušenja u njenom nastojanu da popravi polomljenog Krcka. U njima uz pomoć svemoćnog kristala Krcko oživljava, zli miševi prave pometnju i prete velikim bitkama, a da li će Klara kroz ljubav otkriti prave vrednosti saznaćemo do kraja ove neodoljive avanture.

Učesnici predstave su pored glavnih glumaca i polaznici Škole igre Ašhen Ataljanc, počev od najmlađih pa do srednjoškolaca, profesionalni baletski igrači, mladi karatisti iz Karate kluba Diplomatik.

Predstavu koja će se realizovati u koprodukciji Kombank dvorane, Centra savremenog stvaralaštva – Mistria i Škole igre Ašhen Ataljanc, podržao je Sekretarijat za kulturu grada Beograda kao i Ministarstvo za kulturu Republike Srbije.

Podeli ovu vest

05/12/2021 0 comment

POŠTA SRBIJE  je predstavila novo prigodno filatelističko izdanje „Spomenik Stefanu Nemanji“. Veliki župan Stefan Nemanja, rodonačelnik srpske srednjovekovne dinastije Nemanjića bio je jedan od najznačajnijih srpskih vladara. Njegovo ime je već osam vekova utemeljeno u srpskoj istoriji, kulturi i tradiciji. Spomenik predstavlja vladarsku ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

25/04/2024 0 comment

Događaj od 27.04.2024. godine od 19.30 časova u Centru za kulturu "Vlada Divljan" na Sceni Stamenković okuplja najreprezentativnije čuvare ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti