fbpx

"Jazavac pred sudom" od 3. februara u bioskopima Srbije (VIDEO)

"Jazavac pred sudom" od 3. februara u bioskopima Srbije (VIDEO)

Filmska adpatacija pripovetke Petra Kočića u režiji Marka Vindona (Marc Windon) "Jazavac pred sudom" imaće svoju IMAX premijeru 2. februara od 20:30 u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu.

Glumačke ekipu savremene i distopijske verzije pripovetke Petra Kočića čine Daniel Kovačević, Vanja Nenadić, Ema Gojković, Marko Laptošević, Tamara Radovanović i Saša Kuzmanović.

U jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza.

Na adaptaciji scenarija su pored Marka Vindona učestvovali i Ema Gojković, kao i Rastko Jevtović, a ovo dugometražno domaće ostvarenje koje je snimljeno za dva dana u KPGT, imalo je premijeru pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem 49. Festu.

- Sve je počelo tako što su glumci iz istoimene predstave pozvali mene i reditelja da gledamo predstavu. Mark je bio jako inspirisan i iako nije tada znao ni reč srpskog, predložio je da snimimo film. Bas zato što je Jazavac "muška priča" upravo je on došao na ideju da uloge sudije igraju tri glumice. Zapravo nismo mi birali pripovetku nego je ona izabrala nas - kaže Ema Gojković, glumica koja živi u Velikoj Britaniji i koja je sa rediteljem Vindonom već sarađivala na seriji "Infiltracija".

"Jazavac" je i nastao nakon što su Mark Vindon i Daniel Kovačević zajedno radili na TV seriji pod nazivom "Infiltracija". Danijel je izvodio "Jazavca" na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem (koji je takođe režirao pozorišnu verziju). Prvobitna zamisao bila je da se "Jazavac pred sudom" snimi kao niskobudžetni film dostupan besplatno na Jutjubu, a film je snimljen u maju 2019. godine u KPGT u Beogradu.

- Kočićeva pripovetka je smeštena u istorijski kontekst, a naša adaptacija može da se dešava bilo kada i bilo gde, zapravo to i jeste hteo reditelj i zbog toga je tako napravio da bude van vremenskog konteksta. To je priča o ljudskoj prirodi koja može da bude stvarna za bilo koju epohu, koja se dešava i dan danas u raznim državama - objasnila je glumica i scenaristkinja Ema Gojković.

Film "Jazavac pred sudom" će nakon IMAX premijere, od 3. februara biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji u bioskopima širom Srbije.

Medije

Podeli ovu vest

12/12/2014 0 comment

Pesnik, slikar, novinar, filmski stvaralac Miroslav Antić, nije voleo suvoparne biografije, zato je njegov sestrić, pisac Nemanja Rotar napisao o njemu neobičnu knjigu koja nije samo biografija ni roman, ili samo zbirka dnevničkih zapisa, već ima sve to u jednoj pripovesti. Knjigu o Miki Antiću, nežnosti, pticama i odrastanju - "Sutradan posle ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

11/04/2024 0 comment

Ručno pletene čarape, ukrašene ornamentima, dvopređenim šarama, deo su naše istorije, opšte i pojedinačne, naše podsvesti i našeg bića.Predmet ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti