fbpx

Hej salaši na severu Bačke - "Majkin salaš" predivan ambijent,čuvanje tradicije

Hej salaši na severu Bačke - "Majkin salaš" predivan ambijent,čuvanje tradicije

Etno park "Majkin Salaš" - se prostire na imanju površine 30 ha. Udaljen je 2500 metara od obale jezera Palić. Etno park se sastoji od dva salaša Majkinog i Cvetnog, ribnjaka, male ergele, seoskog dvorišta i nepreglednih voćnjaka.

majkin salas naslovna slika

Cvetni Salaš je smeštajni objekat sa 15 komfornih soba, bazenom, salom za sastanke, saunom, mini teretanom, trpezarijom i recepcijom. On služi za više dnevni odmor naših gostiju.

Majkin salaš je restoran domaće kuhinje i nalazi se odmah pored Cvetnog Salaša. Stari vojvođanski salaš je opet postao središte života i okupljanja ljudi uz čašicu dobre domaće rakije, izvorne tamburaške muzike i tradicionalnih jela. Gurmani mogu da uživaju u dobroj krompirači, telećem perkeltu sa domaćim testom i sirom, pevčijem paprikašu sa knedlama, salašarskom pasulju, ovčijem paprikašu sa kupusom, svinjskim papcima, pečenoj patki ili pak možda pravoj ribljoj čorbi. Za sladokusce su obezbedili fanke, domaće štrudle, gomboce, kompote.... To je samo deo bogate ponude "Majkinog Salaša".

MAJKIN SALAS MEZETLUCI

Uz sve to ne možemo zaboraviti ni kvalitetnu ponudu vina, domaće rakije od dunje, jabuke ili šljive. Tu je takođe i tamburaški orkestar a na imanju se nalazi i šaranski ribnjak, bazen, sportski tereni, ergela konja.

Sve to je okruženo voćnjacima i malim bagremovim šumarkom. Organizacija raznih svetkovina je doprinela da se gosti edukuju i podsete na život i običaje naroda koji žive u ovom regionu. Tako da danas imaju već dobro poznate i posećene tradicionalne aranžmane koje pomažu i turistička organizacija, opština, likovne kolonije, udruženja slamarki, kulturno umetnička društva i to sve u cilju očuvanja kulturno istorijskog nasleđa i samog unapređenja turističke ponude na Paliću

majkin salas unutrasnjost


Restoran
Restoran domaće kuhinje "Majkin salaš" se nalazi u sklopu etno parka.

majkin salas restoran
Pecanje
Na 50 metara od majkinog salaša se nalazi ribnjak površine 1ha. Dozvoljen je sporstki ribolov, vožnja čamcem.
Ribe: šaran – kapitalni primerci, amur, som, tolstolobik, smuđ, karas, štuka.

Jahanje
U etno parku se nalazi ergela "Maestoso". Svi zainteresovani gosti mogu da se provozaju fijakerom, jašu lipicanere a zimi je moguće sankanje u sankama sa upregnutim kojima. Za najmlađe predlažu jahanje na poni konjima.

majkin salas poni konj

Visenamenska sprava za vezbanje
U sklopu Cvetnog salaša se nalazi visenamenska sprava za vežbanje - Gladiator.

Bazen
Na Cvetnom salašu se nalazi otvoreni bazen veličine 4m*9m dubine 1,4m sa ležaljkama i letnjom terasom.

Galerija slika
Galerija slika sadrži slike koje su nastale na Majkinom salašu tokom održavanja slikarskih kolonija deset godina unazad.

Turistička agencija
Turistička agencija može da vas uputi na neke od zanimljivih mesta za izlet u okolini.

Suvenirnica
U suvenirnici Majkinog salaša se mogu naći rukotvorine ovdašnjih majstora.

Muzej poljoprivrednih mašina i etno park
Oko restorana Majkin salaš se nalazi i seosko dvorište gde se mogu obići domaće životinje i pogledati stare poljoprivredne mašine koje su se nekad koristile na salašima.

Biciklištičke i pešačke ture
Oko etno parka se nalaze tri rezervata prirode i jezera Palić, Ludoš, Treset i Omladinsko. Postoji nekoliko zanimljivih pešačkih i biciklištičkih staza.

Radionice i igralište za decu
Dečije igralište se nalazi pored restorana. A tu su i peščana plaža, termalni bazen, Muški i ženski štrand - plaža.

 

Podeli ovu vest

06/08/2013 0 comment

Sveta Gora Atonska je poluostrvo u Istočnoj Grčko, tačnije, istočni ispust poluostrva Halkidiki koji se pruža u smaragdne vode Egejskog mora, približno šezdeset kilometara u daljinu i oko dvanaest kilometara u širinu. Poluostrvo je brdovito, pokriveno gustim šumama i ispresecano bezbrojnim stepenastim jarugama. Na jugoistočnom delu Sv. Gore ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti