fbpx

Bogat program "Vlasinskog leta"

Bogat program  "Vlasinskog leta"

"Vlasinsko leto" je kulturno-turistička manifestacija  na koju dolazi sve veći broj turista i ljubitelja trube, a ove godine očekuju se gosti se samo  iz Srbije već iz celog sveta.

U četvrtak 10.jula  u porti crkve Sveti Đorđe u Surdulici biće održano veče duhovne muzike, dok je za 22 sata na centralnoj bini zakazan revijalni nastup prošlogodišnjeg pobednika „Vlasinskog leta", čime će svečano biti otvorena manifestacija.

Odmah sutradan biće otvorena prodajna izložba slika, knjiga i etno proizvoda.

U biblioteci „Radoje Domanović" autorka Jelena Bačić Alimpić održaće književno veče i promociju svoje knjige, a u 22 sata počeće koncert grupe „Riblja čorba".

U subotu, 12. jula biće organizovan drugi međunarodni uspon planinara na Čemernik, zatim nastup trubača i folklornih ansambala u kampu na Vlasini i u 20.30 sati muzički spektakl „Vrati se Zone" na letnjikovcu Hadži Zamfira.

Istog dana Surduličane će u osam sati ujutru probuditi trubačka budilica, u 10 sati će gradom proći defile pionirskih i omladinskih orkestara, a za uveče je zakazano veče narodne muzike.

Za nedelju, poslednji dan manifestacije, na Vlasini je zakazana Džipijada i takmičenje ribolovaca.

Istog dana ujutru surduličkim ulicama prodefilovaće seniori trubačkih orkestara koji će se u 20 sati takmičiti na bini u centru Surdulice.

U 23 sata koncert će održati trubački orkestar Bobana Markovića, dok je proglašenje ovogodišnjeg pobednika „Vlasinskog leta" zakazano za ponoć.

 

Podeli ovu vest

24/12/2013 0 comment

Narodna nošnja na Zlatiboru - I devojke i žene nosile su dugačku košulju, dinarskog tipa, šivenu od konopljanog („debelog" - „težinjavog beza"), zatim od lanenog - „ćetenovog beza", a za praznike i od polupamučnog („podatkanog" i „pamučnog beza") platna. Od gornjih delova odeće nosio se kratak, crni sukneni jelek „prsluk" a preko njega beli ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti