fbpx

KOPAONIK Ski centar - neizmerno uživanje

KOPAONIK Ski centar - neizmerno uživanje

Svake zimske sezone, broj domaćih i stranih turista na Kopaoniku se povećava. Statistika govori da je tokom prošlogodišnje skijaške sezone zabeležen porast u dolascima gostiju na ovoj planini za 15,5 odsto, a u noćenjima za 13,4 procenata. Unapređenje turističke ponude, razvoj ski centra i odlična reputacija koju Kopaonik ima.

Kao najveći ski centar Srbiji, sa odlično pripremljenim stazama pruža neizmerno uživanje svim kategorijama skijaša, od početnika do skijaša vrhunskih sposobnosti. Skijaški centar Kopaonik prostire se na oko 62 km staza i ski puteva uređenih za alpsko i nordijsko skijanje. Za ljubitelje noćnog skijanja u samom centru skijališta osvetljena je staza "Malo Jezero". Osim toga, za najmlađe skijaše i sve druge početnike, koji prave svoje prve skijaške korake, postoji obezbeđen prostor „ski vrtića" sa pokretnom trakom i karusel koja olakšava da se ovlada osnovnim skijaškim veštinama.

Sistemom za veštačko osnežavanje pokriveno je 97 posto skijališta. Ovim sistemom pokrivene su staze: Karaman A i B, Pančićev vrh, Duboka 1 i 2, Sunčana dolina, Malo jezero, Krst, Krčmar, Kneževske bare, Mali Karaman, Marine vode, Karaman i pripadajući ski putevi, kao i skijalište na Gobelji. Zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje sezona skijanja traje duže, a skijaši, kako početnici tako i oni malo zahtevniji mogu biti sigurni da će tokom sezone moći da uživaju u odlično pripremljenim stazama.

Sve staze su veoma dobro povezane sistemom žičara i ski liftova, kapaciteta od preko 32.000 skijaša na sat. Ovaj sistem čini jedna šestosedna žičara, kapaciteta 3.000 skijaša na sat, 4 isklopive četvorosedne žičare velike brzine (ukupan kapacitet 10.000 skijaša na sat), tri fiksne četvorosedne žičare sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša (ukupan kapacitet oko 6.200 skijaša na sat), tri dvosednih žičara ukupnog kapaciteta 3.600 skijaša na sat, dva vučna ski lifta "sidro" kapaciteta 2.400 skijaša na sat i osam ski liftova "tanjir" kapaciteta 6.500 skijaša na sati, kao i tri vezna ski lifta.

Žičara četvorosed „Pančićev vrh" tokom čitave zimske sezone ali i u toku leta, osim skijaša i snoubordera, prevozi i posetioce centra koji se ne bave zimskim sportovima, već panoramski razgledaju centar i bave se brojnim drugim aktivnostima koje ski centar Kopaonik omogućava.

Pored staza za alpsko i nordijsko skijanje, skijaški centar Kopaonik poseduje i uređen snow park, na kome se organizuju mnoga takmičenja domaćeg i međunarodnog karaktera. Od ove sezone u ski centru Kopaonik, na Gobelji, urađena je staza za slobodnu vožnju.

Turističko-informativni pult na Kopaoniku, u vili "Raška", pored "Grand hotela", počinje sa radom sa ciljem da svim posetiocima i akterima turističkog centra u svakom trenutku pruži pouzdane informacije o turističkom centru, sadržajima, smeštajnim kapacitetima, pojedinačnim ponudama hotela, turističkim turama i aktuelnostima i trenutnim dešavanjima u turističkom centru i okruženju.

Padno vreme info pulta je svakog dana od 07:00 h do 17:00 h .

Turističko-sportska organizacija Raška je postavila interaktivni izlog ispred vile "Raška" koji će biti na raspolaganju turistima i svim posetiocima Kopaonika 24 časa dnevno i predstavljaće brz i individualnim potrebama i interesovanjima prilagođen vodič kroz Kopaonik, Rašku, Jošaničku Banju i Goliju. Jednostavnim korišćenjem, pritiskom na izabrano polje, otvara se vizuelna informacija o konkretnom predmetu interesovanja (šta videti, gde odsesti, kulturna ponuda, sport, zabava, servisne informacije).

 

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

01/04/2024 0 comment

Savim posebno mesto za meštane kraljice banjskog turizma predstavlja "Most ljubavi" na koji dolaze mladi širom Srbije i inostranstva da zaključaju ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

12/04/2024 0 comment

Semeteško jezero na Kopaoniku – jezero koje u sebi krije jedan zanimljiv prirodni fenomen - jezero po kojem ostrva plove. Ovde možeš da uradiš ono ...

13/04/2024 0 comment

Prelepa Bobija, koja je prava oaza netaknute priode je planina u Zapadnoj Srbiji u predelu pod nazivom Azbukovica, nalazi se između desne obale ...

25/04/2024 0 comment

Turistička organizacija Raška organizuje besplatnu turističku turu za turiste koji će boraviti na Kopaoniku za prvomajske i vaskršnje praznike. Tura ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti