fbpx

Aktivan odmor na Kopaoniku

Aktivan odmor na Kopaoniku

Leto je pravo vreme da otkrijemo brojne prednosti odmora na planini. Turistički centar Kopaonik nudi veliki broj sportskih i zabavnih sadržaja za aktivan odmor. Pored raznih vrsta rekreacije i fizičke aktivnosti turisti mogu uživati u prirodnim lepotama i retkostima ove planine.

Veliki broj letnjih sadržaja koje nudi JP Skijališta Srbije predstavljaju pravo uživanje za decu i odrasle.

Panoramska vožnja žičarom predstavlјa posebno uživanje i način da se Kopaonik vidi i doživi na jedan drugačiji način. Jednom od najlepših staza, u samom centru Kopaonika, svakog leta turiste vozi žičara „Pančićev vrh“. Ovom žičarom se izlazi na najviši vrh planine i uživa u pogledu na 2.017 m nadmorske visine.

rsz panoramska vožnja 1 1
Avantura park se prostire na površini od oko 2000 m² i sastoji se od brojnih elemenata i raznovrsnih prepreka, kao što su: pešački most, poligon za najmlađe, figure za provlačenje, mini zip lajn, veliki šah, krugovi za sinhrono hodanje, penjalice, brdo za provlačenje i spuštanje, kućica za igru, penjanje, mini trampolina, stazice. Ovaj sadržaj namenjen je za decu i odrasle a može se koristiti tokom cele godine.

Andrenalinske aktivnosti - bob na šinama, tjubing, zip line, mountain cart predstavljaju poseban izazov i adrenalinski doživljaj.

rsz tjubing
Planinske biciklističke ture - Prelepi tereni Kopaonika, proplanci i staze predstavlјaju pravi izazov za profesionalce i rekreativce, lјubitelјe planinskog biciklizma. Na Kopaoniku je 2012. godine izgrađen i prvi bike park u Srbiji. Ljubitelјima planinskog biciklizma na raspolaganju su tri staze za spust dužine 5 km.

rsz voznja bicikle foto Olja Simovicfoto: Olja Simović


Najmlađe posetioce očekuje zabava na dečijem igralištu sa brojnim sadržajima. Ljubitelji skijanja mogu uživati u svom omiljenom sportu na letnjoj ski stazi.

rsz letnja staza

Posetioci kojima su avantura, sport i rekreacija neizostavni deo odmora, zabavu i adrenalin mogu da pronađu u vožnji kvadova, alpinizmu u prirodnom rezervatu „Orlove stene“, paraglajdingu, streličarstvu. Kopaonik možete upoznati kroz različite avanturističke ture. Predlažemo Safari turu - obilazak i razgledanje turističkih atrakcija Kopaonika kao i flore i faune Nacionalnog parka.

rsz paraglajding Olja Simovicfoto: Olja Simović

Kopaonik kroz vožnju u posebno prilagođenim offroad vozilima. Lokalitet koji treba posetiti je Nebeske stolice koji se nalazi na nadmorskoj visini od 1.800 m, u neposrednoj blizini Pančićevog vrha, na kome se nalaze ostaci crkve sv. Prokopija. Poseban doživljaj predstavlja safari tura zalazak sunca sa Pančićevog vrha.

rsz Nebeske stolice Olja Simovicfoto: Olja Simović

Dane odmora možete ispuniti pohađajući neki od edukativnih programa i treninga poput škole jahanja za početnike i terensko jahanje u prirodi za iskusne jahače.

rsz konji TO RASKAfoto: TO Raška

 Odličan način da upoznate i doživite Kopaonik u letnjem periodu jesu pešačke ture do najatraktivnijih predela Kopaonika: vodopad Jelovarnik, Markov kamen, crkvište Metođe, Barska reku, Treska, Kukavica.

rsz vodopad jelovarnik foto Olja Simovic

 

Podeli ovu vest

29/12/2023 0 comment

Vlada Republike Srbije usvojila je danas uredbu o dodeli 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u zemlji kojom se maksimalna vrednost vaučera ...

11/03/2024 0 comment

Banja Koviljača, jedna od najlepših i najlekovitijih banja Balkana, nalazi se u zapadnoj Srbiji, u zagrljaju reke Drine i šumovite planine Gučevo, na ...

14/03/2024 0 comment

Iako slična po gostoprimstvu njihovih domaćina, svako etno selo na području Sremske Mitrovice,  na sebi svojstven način čuva tradiciju, kulturu ...

06/03/2024 0 comment

Veliki tetreb je krupna ptica iz porodice koka, živi u četinarskim šumama planinskih oblasti. Uništavanje šumskih staništa i uznemiravanje ove ptice, ...

16/03/2024 0 comment

Ovaj predeo Srbije odlikuje se visokoplaninskim krasom, jedinstvenim kanjonima i klisurama i pitomim proplancima karakterističnim za dinarske planine ...

05/03/2024 0 comment

Dunavski park jednim svojim delom se oslanja na Dunavsku ulicu po kojoj je i dobio ime. Početkom 19. veka na mestu gde se danas nalazi park bilo je ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti