fbpx

Belgrade city break

Belgrade city break

Beograd – grad kulture, Beograd – pun inspiracije, grad za sport i opuštanje, grad festivala i muzike, Beograd – najbolji noćni život i zabava u Evropi ... neiscrpan izvor energije. Sjaj Beograda na raskršću evropskog preporoda slavi bogatu mešavinu kulture, arhitekture, prirodne kombinacije orijentalnih strasti i evropske prefinjenosti.
Beograd je grad koji se menja i razvija ubrzanim tempom. Grad u kojem je svako dobrodošao. Grad koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Beograd je u poslednjih nekoliko godina aktuelna turistička destinacija na evropskom tržistu, a goste koji ga posećuju privlače naša kultura, atmosfera, gostoljubivost, dobre kulturne, sportske i zabavne manifestacije, gastronomija /kvalitetna hrana i piće, zabava.

Beograd je danas veoma živ i prepun pozitivnih ljudi, energije, ljubavi, radosti, osmeha, uzdaha i zvukova. Beograd je grad u koji se svako vraća sa razlogom!

Zakoračite u beogradske atrakcije. Izaberite jednu od naših tura razgledanja grada.
Provozajte se biciklom i zaustavite se na nekom osveženju. Osetite energiju mladih i učestvujte u nekom od brojnih događaja. Opustite se, večerajte u nekom od restorana na reci ili u nekoj od živih, beogradskih ulica. Proverite našu klupsku scenu. Probajte prirodne proizvode na zelenim pijacama Beograda.

Jednostavno, uživajte u Beogradu.

A ako želite da sve ovo neko drugi organizuje za vas, posetite www.yuta.rs


KUL BEOGRAD

Beograd nastavlja da privlači ljude koje svi gradovi žele da privuku – mlade, obrazovane, ambiciozne, širokih shvatanja, otvorene. Zbog čega je Beograd postao atraktivan, šta su aktuelni trendovi?

Kul saveti

Zvanično pismo u Srbiji je srpska ćirilica. Ulice i većina institucija, označeni su ćirilicom. Zbog istorijskog značaja mnogih ulica u Beogradu, u poslednjih nekoliko godina, imena su se menjala. Ako se ne snađete sa nazivima na ćirilici, pitajte mlade ljude. Skoro svi govore jedan od svetskih jezika.

Beograđani vole da se druže i piju kafu. Zato im se obavezno pridružite u nekom od kul kafića, da li će to biti na Beogradskoj tvrđavi, nekom od kafića u Strahinjića Bana ili nekom trećem mestu, svejedno je.

Trasa tramvaja 2 pravi krug oko najužeg centra grada – to je ujedno i najbolji način da brzo upoznate Beograd!

Beogradska filharmonija je glavno odredište svih Beograđana koji vole klasičnu muziku. Zato, kada ste u gradu, proverite program na adresi www.bgf.co.rs.
Srbi su ludi za košarkom i fudbalom. Obavezno posetite neku košarkašku ili fudbalsku utakmicu, za vreme boravka u Beogradu i osetite strast navijanja. Više informacija na adresama www.crvenazvezdafk.com i www.partizan.rs

Krenite u potragu za pekarama i poslastičarnicama, vaš trud biće nagrađen!

Prošetajte se Balkanskom ulicom i potražite šešir u nekoj od prodavnica starih zanata koje su uspele da prežive modernizaciju.

Pronađite ćošak Salvadora Dalija na uglu na Dorćolu, jedan od doprinosa lokalnih kreativaca gradu.

Posetite Jugoslovensku kinoteku, zato što poseduje jednu od najbogatijih zbirki filmova u svetu. U sali se svakodnevno održavaju projekcije filmskih klasika. Ako ste ljubitelj filma, proverite njihove nedeljne programe na adresi kinoteka.org.rs.

Pronađite beogradske murale, tri najupečatljivija su Blu, M-Grad i Valerio Berruti.

Većina kafića ima besplatan bežični internet.
Tokom godine u Beogradu se održava značajan broj kulturnih i zabavnih manifestacija koje privlače domaće i strane goste, bilo da su učesnici ili posetioci. Tim povodom, u saradnji sa Beograd 2020., Turistička organizacija Beograda je izdala bošuru VODIČ KROZ KULTURNE MANIFESTACIJE 2012.  
Posle velikih sportskih manifestacija koje su se održale u Beogradu grad se pozicionirao kao izuzetan organizator i domaćin istih. I tim povodom smo izdata je nova brošura VODIČ KROZ SPORTSKE MANIFESTACIJE 2012.

CITY BREAK PAKET ZA BEOGRAD:

U tekućoj godini, a i u narednoj, okosnica promocije i prezentacije  Beograda biće ponuda za city break boravak u našem gradu. U protekloj godini Turistička organizacija Beograda je  izdala  nekoliko različitih tematskih vodiča, brošura i mapa koje su preporuka za Beograd. Zaokružene su redovne ponude razgledanja za sve sto je turistički atraktivno i važno u gradu.
Radi kvalitetnijeg i konkurentnijeg nastupa na inostranom tržištu sa turističkom ponudom Beograda kao poželjne destinacije za City Break / kratki gradski odmor/, Turistička organizacija Beograda , JAT Airways, Aerodrom „Nikola Tesla”, receptivne turističke agencije i beogradski hoteli su potpisali Ugovor o saradnji na ovom poslu i učinili da ova ponuda bude dostupna već od 198 evra.
Avio karte iz Berlina, Londona, Amsterdama, Milana, Pariza, Soluna, Istanbula, Tel Aviva, Atine, Geteborga, Stockholma, Kopenhagena, Moskve, Ciriha, Beča, Rima, Frankfurta, Dizeldorfa, Larnake i Brisela +  2 do 3 noćenja u hotelima od 3 do 4 zvezdice u Beogradu + jedno razgledanje grada.

Podeli ovu vest

31/03/2021 0 comment

Balonarstvo - letenje balonom je nešto posebno i razlikuje se od bilo čega drugog, jer stvara osećaj lebdenja. Balon je vrsta letelice u kojoj se ...

21/12/2020 0 comment

Lukovska Banja se nalazi na jugu Srbije, na istočnim padinama Kopaonika. Iako se nalazi na 681 m nadmorske visine, što je čini najvišom banjom u ...

11/04/2021 0 comment

Plavi salaš , Čenej posluje preko kluba ljubitelja salaša, udruženja Plavi salaš…Nalazi se u oazi Čenejskih atarskih polja u oazi prirode vojvođanske ...

05/04/2021 0 comment

Specijalni rezervat prirode „Jarešnik“ nalazi se na teritoriji opštine Bosilegrad, odnosno KO Jarešnik, na obroncima planine Crnook, ukupne površine ...

15/04/2021 0 comment

Planina Goč prostire se, južno od Zapadne Morave iznad Vrnjačke Banje. Nalazi se u sklopu severnokopaoničkih planina i udaljen je 200 km od Beograda ...

17/04/2021 0 comment

Dragačevo se nalazi u slivovima reka Bjelice, Moravice, Zapadne Morave i Tolišnice i na obroncima planina Ovčara, Jelice, Troglava, Čemerna, Golupca ...

Baner cuvarkuca

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 73

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti