fbpx

Slatki ljubimac,odan i drag - bigl

Slatki ljubimac,odan i drag - bigl

Bigl je vrlo popularan u današnje vreme, a ako birate kućnog ljubimca, Bigl je savršeni izbor.

Beagle, kako mu je naziv na engleskom jeziku odakle mu je i poreklo, spada u pse tragače i goniče, a idealan je za kućnog ljubimca zbog svoje veličine i razigranosti.

Bigl ima veoma razvijen  njuh i zbog toga može odlutati sledeći neki miris, a pošto mu je draže saznati odakle dolazi miris, nego slušati naredbe vlasnika, treba ga se držati na uzici ukoliko hodate gradom da ne bi istrčao na ulicu ii se izgubio.

 Uživa da provodi vreme u prirodi, a jedna od omiljenijih zanimacija mu je kopanje po zemlji. Biglu je potrebno puno kretanja i fizičke aktivnosti  jako voli lajati pa bi budući vlasnici i to trebali uzeti u obzir.

Bigl je pas za ljude koji žele malog i aktivnog ljubimca, a pošto ima kratku i glatku dlaku minimalno se linja i se lako održava i uređuje.

Prosečni životni vek ove pasmine je 12-15 godina, a ono što je važno  je da je drag i nežan prema deci i vrlo se teritorijalno i zaštitnički odnosi prema svojoj porodici.

bigl 1

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti