fbpx

Naučite da plovite vodama wellness sveta

Naučite da plovite vodama wellness sveta

Naučite ploviti vodama spa wellness sveta. Kako bi uživali u svakoj poseti wellness-u, upoznajte neka pravila ponašanja od samog ulaska u wellness centar, do izbegavanja nesporazuma u pravilima oblačenja...Dobro je uvek imati na umu da nema posebnih „pravila". Ovo su samo neki od praktičnih saveta kako bi u potpunosti iskoristili svoj spa i wellness doživljaj.

Rezervišite svoj termin unapred - najbolje je svoj termin rezervisati što je pre moguće. U hotelskim objektima preporučuje se da tretmane za wellness centar rezervišete unapred nekoliko dana pre dolaska ili eventualno Vašim dolaskom u hotel.

spa centar Riga

Napomenite eventualni zdravstveni problem - ukoliko imate bilo kakvih zdravstvenih poteškoća, napomenite to prilikom rezervacije svog termina kako bi se izbegle neželjene posledice ili kako bi Vam se preporučio koristan savet ili tretman. Ukoliko nosite sočiva obavezno naglasite to svom terapeutu, ukoliko ste na kozmetičkom tretmanu lica.

Vredne stvari ne nosite sa sobom - kako bi izbegli nepotreban stres, ostavite nakit i ostale vrednosti u hotelski sef ili ih ostavite kod kuće, pokušajte izbeći da ih nosite sa sobom.

Nemojte kasniti na svoj termin - najidealne je da pokušate doći 15-tak minuta ranije kako bi izbegli žurbu. Ukoliko kasnite Vaš tretman najčećše će biti skraćen. Nakon tretmana preporučuje se odmor i opuštanje 5-10 min u prostoru za relaksaciju ili čekaonici.

Istražite sve mogućnosti i sadržaje - prilikom dolaska u spa ili wellness centar raspitajte se za sve aktivnosti i sadržaje koje nude kako ne biste propustili nešto što Vam je zanimljivo. Zamolite da Vas upoznaju sa svim sadržajima i prostorom unutar centra.

Terapeuti - ukoliko znate kojeg terapeuta želite ili preferirate muškog ili ženskog terapeuta, onda to svakako napomenite prilikom rezervacije tretmana.

Kako izbeći neugodnosti - nekim ljudima je neprijatno biti go, ali to nije razlog da ne uživate u spa i wellness užicima. Popričajte sa voditeljima centra o njihovim „pravilima" i svakako će Vam ponuditi savete. Za neke tretmane nije se potrebno potpuno razodenuti, medjutim neki tretmani to uslovljavaju. Saune ili whirlpool se mogu koristi i ako nosite bade-mantil/peškir/ ili ste potpuno nagi.

Unapred planirajte aktivni odmor - u hotelskim objektima nudi se niz aktivnih pratećih sadržaja kao što su planinarenje, ronjenje, fitness, letenje, hodanje...stoga je dobro poneti opremu za željene sadržaje.

Izbegavajte otkazati termin - neki put je nemoguće sve planirati i morate otkazati termin, ukoliko Vam se to dogodi obavestite ih u što kraćem roku. Vraćanja novca za otkazani termin nije pravilo u svim spa i wellness centrima.

Izaberite najbolje za sebe - bilo da se radi o svetlu, muzici, temperaturi sobe, razgovoru ili ćutanju prilikom tretmana, mogućnosti su koje se mogu prilagoditi Vašim potrebama i željama. Svom terapeutu naglasite kakvu vrstu masaže želite ( jaču, nežniju). Postavljajte pitanja svom terapeutu, biće mu drago da se na najbolji mogući način pobrine za Vaše želje. Ukoliko niste zadovoljni svojim tretmanom zatražite razgovor sa menadžerom spa ili wellness centra.

Izbegavajte depilacije pre tretmana - depiliranje ili brijanje obavite barem dva sata pre zakazanog tretmana, naročito muškarci pre kozmetičkog tretmana lica ili žene pre tretmana tela.

Izbegavajte jelo pre dolaska - pokušajte barem dva sata pre tretmana izbeći jelo, takodje izbegavajte alkoholne napitke na dan svog tretmana. Konzumirajte vodu, naročito pre i posle fitness treninga, sauna ili parnih kupki.

Redovno koristite tuširanje - pre ulaska u bazen, kadu, whirlpool uvek koristite tuš. Prilikom korištenja saune ili parne kupke uvek sedite na svoj peškir, nosite jednokratne papuče koje možete zatražiti u spa ili wellness centru.

Izbegavajte parfeme i jake mirise - zbog alergskih reakcija izbegavajte jake mirise naročito u dvoranama za vežbanje.

Pušenje nije dozvoljeno - pušenje nije dozvojeno u većini spa i wellness centara. Ukoliko je dozvoljeno, naznačena su posebna mesta.

Izbegavajte telefonske razgovore - preporučujemo da svoje mobilne telefone ostavite u sobama, kod kuće ili ih ugasite telefone pre ulaska u spa ili wellness centar. Unutar prostora izbegavajte glasne razgovore.

Deca - spa i wellness centar mesto je namenjeno Vama, preporučuje, se da ne vodite decu mladju od 16. god. Ukoliko su deca sa vama, pripazite na njihovu sigurnost i budite obazrivi prema odmoru i opuštanju drugih.

Ekološki savet - poštovanje svoje okoline deo je svakog spa i wellness iskustva. Molimo da štedite prilikom korištenja peškira i vode. Ne bacajte otpatke ukoliko provodite svoje slobodno vreme u prirodi.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti