fbpx

U Beogradu svetska premijera filma "Sunčanica" Nikite Mihalkova TREJLER

U Beogradu svetska premijera filma "Sunčanica" Nikite Mihalkova TREJLER

Novi film ruskog reditelja i oskarovca Nikite Mihalkova "Sunčanica" doživeće svetsku premijeru u petak 3. oktobra u beogradskom Centru Sava.
Scenario filma, pisan prema istoimenom romanu nobelovca Ivana Bunjina, gledaoce vodi u dvadesete godine prošlog veka na poluostrvo Krim, odakle se posle građanskog rata evakuiše poražena armija belih Rusa, premijeru najavljuje RTS.

Glavne uloge u filmu igraju Ruskinja Viktorija Solovjova i naš glumac Miloš Biković. Na premijeri se očekuje veliki broj glumaca iz celog sveta, reditelja i državnih zvaničnika.

"U ovom filmu je drugačije nego u 'Varljivom suncu', rat je završen, izgubljen, tek predstoje tridesete, čedrtesete godine sa svim posledicama. Bela armija se povlači i na poslednjoj obali oni razmišljaju kad nema pucnjave, više niko nikoga ne ubija, ne masakrira ne urezuje zvezde u telo. Postavlja se pitanje kako i zašto se sve to desilo, koji su uzroci ubijanja", rekao je Mihalkov u intervjuu RTS-u.

Srpsku prestonicu je, kaže, za premijeru izabrao kao rođendan svog filma, koji se slavi kako kaže s prijateljima u Beogradu, a ne u Briselu.

"Kada se film prvi put prikazuje, to za gledaoca postaje dan rodjenja filma. A rođendan se slavi sa prijateljima, i zato u Beogradu, a ne u Briselu. Zvao sam mnogo ljudi. Emir Kusturica je rekao da će doći. Moji glumci bi trebalo da budu tamo. Kao što rekoh, to će biti dan rođenja filma i pozivam sve svoje prijatelje. Drago mi je što nijedan od njih, ukoliko, naravno, nije negde na snimanju, nije rekao da neće doći", rekao je Mihalkov.

U ovom trenutku nema informacije u koliko sati je premijera "Sunčanice" u Sava Centru, kao ni da li će se i po kojoj ceni prodavati ulaznice.

 

Medije

Podeli ovu vest

02/07/2013 0 comment

Svetska pravoslavna književna nagrada"Bogorodica Trojeručica" koju dodeljuje Fondacija Ivanka Milošević iz Čikaga,ove godine biće dodeljena pesniku Milovanu Vitezoviću. Kako je saopšteno iz Srpskog pres centra, nagrada se dodeljuje za celokupno književno delo a ovogodišnji laureat proglašen je na Vidovdan u Srpskoj narodnoj biblioteci, ...

15/04/2024 0 comment

Manifestacija koja se održava od 16. do 19. aprila u spomen na dva veoma bitna datuma iz istorije Beograda, na 16. april 878. godine kada se prvi put ...

15/04/2024 0 comment

Manastir Stara Pavlica nalazi se na stenovitom brežuljku desne obale reke Ibar u neposrednoj blizini Nove Pavlice. Prošlost ovog spomenika je malo ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

18/04/2024 0 comment

Narodna nošnja u zlatiborskim selima je u pogledu osnovnih karakteristika veoma srodna sa nošnjama jugozapadne Srbije, koja zajedno sa nošnjom ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti