fbpx

U ANDRIĆGRADU očekuju 250.000 turista

U ANDRIĆGRADU očekuju 250.000 turista

Od početka izgradnje Andrićgrada do danas putem angažovanja lokalnih dobavljača i izvođača u privredu opštine Višegrad plasirano je 13 miliona KM, potvrdio je Srni menadžer Andrićgrada Đorđije Šipčić.

On je istakao da su se sva ulaganja u Andrićgrad vratila na više načina, a najviše pokretanjem turizma i zapošljavanjem radnika u ovom kompleksu.
„U Andrićgradu trenutno je zaposleno stotinjak radnika, a kada bude sve završeno očekujemo još veći broj zaposlenih u ovom turističkom kompleksu", kaže Šipčić.
On je rekao da je na Sajmu turizma u Beogradu pokazano veliko interesovanje za Andrićgrad i da se javljaju mnoge angencije iz svih dijelova svijeta, te da se već sklapaju aranžmani za dolazak u Andrićgrad u ovoj godini.

„Prošle godine imali smo 200.000 turista, a u ovoj očekujemo 250.000 turista. Za sada su se najavili gosti iz Sarajeva, Mostara, Beograda, Kragujevca, Zlatibora, a veliko interesovanje za Andrićgrad imamo i iz Rusije", kaže Šipčić i dodaje da su svi smještajni kapaciteti popunjeni za 1. maj.

Šipčić navodi da se dolaskom u Andrićgrad posjetiocima nudi široka lepeza ponuda, a da je najveća zainteresovanost, osim obilaska Andrićgrada, vožnja kanjonom rijeke Drine, obilazak manastira Dobrun, odlazak u Mokru Goru i obilazak Višegradske ćuprije.

„U ovoj godini ostvarili smo saradnju sa turističkom organizacijom iz Foče, gdje će se turistim koji dođu na rafting u Foču omogućiti i dolazak u Andrićgrad", dodaje Šipčić.
On je najavio da će 2015. u Andrićgradu biti bogata kulturnim sadržajima, a posebno muzičkim i različitim folklornim festivalima, koji će početi sredinom godine.

Podeli ovu vest

10/09/2013 0 comment

Festival "Mokranjčevi dani" biće održan od 12. do 20. septembra u Negotinu 48. put, u čast velikana srpske muzike, kompozitora Stevana Stojanovića Mokranjca. Program je koncipiran u susret velikim godišnjicama - stogodišnjice smrti Mokranjca (2014.) i pedesete godišnjice Festivala (2015.), a takođe u znaku velikih jubileja - 200. godišnjice ...

25/03/2024 0 comment

Zeleni venac, koji je zauzimao prostor od Brankove, Lomine, Reljine,Prizrenske i Sremske ulice, bio je nekada prostrana ustajala duboka bara, kao ...

23/03/2024 0 comment

 Dobroseličku bogomolju pravio majstor Mitar pre 203 godine Kad se magistralom prođu Vodice na Zlatiboru, kod Borove glave valja skrenuti ...

05/03/2024 0 comment

Slika Paje Jovanovića "Odmor bašibozuka", nedavno kupljena na aukciji londonskog "Sotbija", od danas je, i biće tokom marta, izložena u Konaku ...

23/03/2024 0 comment

 Povodom manifestacije „Dani kraljice Jelene“ koja će se održati od 1. do 9. juna ove godine, juče je organizovana akcija sadnje jorgovana od ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti