fbpx

Pet prirodnih tretmana za predivnu kosu

Pet prirodnih tretmana za predivnu kosu

Nije potrebno da kupujete skupe preparate kako biste kosi vratili sjaj i lepotu. Sami kod kuće pripremite domaću masku za kosu od namirnica koje možete da nađete u kuhinji. Dodatna prednost ovakvih maski je da su napravljene od prirodnih sastojaka, koji vlaže i omekšavaju kosu, pa joj daju sjaj bez korišćenja i jedne hemikalije.

Mi vam preporučujemo ove recepte za negu kose:

Maska od maslinovog ulja

Pomešajte 5 kašika maslinovog ulja i 2 jajeta. Dobro utrljajte u kosu. Zamotajte kosu plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Ostavite 15 minuta i nakon toga dobro isperite.

 Maska za sjajnu kosu

Nakon što ste šamponom oprali kosu, stavite na kosu 1 šoljicu svežeg soka od limuna ili sirćeta, izmasirajte i isperite vodom. Nakon toga nanesite regenerator i isperite kosu. Ovo će ukloniti sve nečistoće i vaša će kosa biti sjajna. Ovaj postupak smete da ponovite tek posle dve nedelje.

 Maska od meda i maslinovog ulja

Pomešajte 2 kašike meda sa 3 kašike maslinovog ulja. Dobro utrljajte u kosu. Pokrijte kosu s plastičnom folijom ili kapom za tuširanje. Posle 15 minuta operite kosu šamponom i dobro isperite.

maska za prelepu kosu

Pakovanje za predivnu kosu

Napravite pakovanje za kosu tako da pomešate 1 žumance , 1 kašiku limunovog soka i 1 kašiku sojinog brašna u 1 šoljicu jogurta i nanesite na kosu. Operite posle 4 sata.

 Maska od banane

Banane su odlične za negu kose. Napravite masku za kosu tako da izmiksujete u blenderu bananu s jajem, tri čajne kašike meda, tri čajne kašike mleka i pet čajnih kašika maslinovog ulja. Umasirajte smesu na kosu i vlasište, i ostavite da odstoji pola sata pre nego što operete kosu šamponom.

namirnice za kosu

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti