fbpx

Cimet u službi lepote

Cimet u službi lepote

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično dejstvo što ga čini odličnim saveznikom lepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, stimuliše cirkulaciju i pospešuje obnovu kože.

Ovaj začin je sastavni deo ruževa koji imaju efekat povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomešati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da djeluje nekoliko sekundi i dobićete vizuelno veće usne bez estetskih operacija.

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči preterano ispadanje vlasi. Dve kašičice cimeta i jedno jaje stavite u pola šolje toplog maslinovog ulja i sve pomešajte. Dobijenu smesu umasirajte u teme i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Ovaj začin čisti pore i sprečava nastanak akni. Maska od tri kašičice meda i kašičice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno  je ostaviti da deluje 10 minuta, a zatim isprati mlakom vodom.

 

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti