fbpx

Svilenkasta kosa ,par korisnih saveta

Svilenkasta kosa ,par korisnih saveta

Kosa je ukras i način kako nas mnogi primete.Evo nekoliko smernica koje će pomoći da vaša kosa izgleda zdravo, bujno i svilenkasto.

Iako mnogi od nas, posebno leti, svakodnevno šamponiraju kosu, stručnjaci insistiraju na tome da je pranje kose jednom u dva-tri dana sasvim dovoljno. Ponekad preskakanje šamponiranja pomaže kosi da zadrži sjaj, jer su šamponi prepuni hemikalija. Ako baš ne možete bez svakodnevnog pranja kose, prvo nanesite regenaror, pa onda šampon, bez ispiranja, samo na koren kose. Čim se stvori pena, isprati svu sapunicu. Na ovaj način će koža na temenu biti čista, a kosa će bi9ti sjajnija jer je ne maltretirate svakodnevnim ribanjem.

Ispiranje kose mlakom vodom zatvara površinska oštećenja vlasi, pa čini da kosa postane glatka i sjajna. Nikada ne koristite toplu vodu za ispiranje kose. Takođe, nikada nemojte da sušite kosu fenom odvrnutim na najjače – ma koliko da se žurite.

Da li zaboravljate da se obučete posle tuširanja? Potpuno je ista stvar sa serumima za kosu: on je kao dobar kišni mantil na kosu. Proizvodi sa silikonom zaglade pokidanu dlaku i štite kosu od oštećenja prilikom pravljenja frizure, smanjuju trenje i umanjuju oštećenja usled toplote. Ali ne preterujte sa količinom, inače će vam kosa izgledati masno.

Svakodnevno četkanje i stilizovanje mogu da uzmu danak lepoti kose, jer se smanjuje količina prirodnih ulja i vode u vlasima pa ona postaju lomna. Zamenite četku sa plastičnim iglicama onom od prirodnih čekinja, koje raspređuju ulja na celu dužinu kose i tako povećavaju sjaj.

Proizvodi na bazi alkohola, prejaki šamponi, zagađenje i preterana vlažnost vazduha oduzima prirodan sjaj kosi. Ukoliko niste sigurni šta je za vas dobro – opredelite se za dečije šampone i pakovanja koja se pripremaju u kuhinji. Ukoliko imate suvu kosu, investirajte u dobru kremu za kosu.

Podeli ovu vest

15/01/2024 0 comment

Autohtoni pas iz Panonske ravnice "vojvođanski pulin" je verni čuvar salaša i Zasavičkih mangulica. O njima se ili zna ili ne zna, ali uglavnom komentar je jedan, oni su jako pametni,odani vredni i bez njih je život u ravnici nezamisliv.Da li neko uopšte može opisati tu ljubav, vernost koju taj pas oseća prema svom gospodaru. Reč gospodar ni ne ...

16/12/2020 0 comment

Oslonjena na tradiciju ručnog pletenja u zlatiborskom kraju u Zapadnoj Srbiji, firma Sirogojno Company već decenijama neguje "Sirogojno Style". ...

22/10/2023 0 comment

Dom omladine Beograda od 24. do 29. oktobra 2023. predstavlja 39. Beogradski džez festival, pod sloganom „JAZZSCAPES“.  Beogradski džez ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti