fbpx

Nacionalna kuhinja

Ovo je čuveni specijalitet iz Soko Banje,podno planine Ozren. Ko jednom napravi po ovom receptu čuvenih sokobanjskih kuvara, sigurno će spremiti opet! Priprema: 1. U…
Na samo petnaestak minuta od Novog Sada i pola sata od Beograda, počinje sremska avantura. U Panonskoj niziji između reke Dunav na severu i istoku,…
Mokrin je ravničarsko selo u Banatu. Od granice prema Rumuniji udaljen je svega četiri, a od granice prema Mađarskoj 25 kilometara. Mokrin ima svoje specifičnosti…
Heljdino brašno sa planine Zlatar je poznata i veoma zdrava namirnica. Heljda je žitarica velike hranljive vrednosti i korisno ju je uvrstiti u ishranu. Ona…
Stapar je selo smešteno na severozapadu Bačke. Ovo jedinstveno vojvođansko mesto od Sombora je udaljeno 14 kilometara. Pored ostalog, proslavili su ga i odlični harmonikaši,…
Sremski kulen je suva fermentisana kobasica koja se vekovima, u zimskom periodu, proizvodi na području Srema u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini. Ovaj ukusni mesni delikates je…
Na pola puta između dva najveća grada Srbije, Beograda i Novog Sada, duž glavnih železničkih i putnih koridora, blizu Dunava i Fruške gore, nalazi se…
Tradicionalni vojvođanski hleb koji se nekada mesio za celu nedelju, poetično nazivaju i „hlebom koji se smeje na mesec“. U istorijskim zapisima prvi put se…
Čuvanje tradicije i običaja jedan je od prioriteta Srba sa Kosova i Metohije. Uz osmeh za dobrodošlicu, svaka domaćica će vas ugostiti tako što će…
U zemlji čuvenoj po ljubavi prema dobroj, domaćoj hrani,Zapadna Srbija se izdvaja kao najsjajniji dragulj u srpskoj nisci gastronomskih bisera. Ovaj slatkiš je jedan od…
Kuhinja Banata je jedinstvena i tamo se oduvek dobro jelo.Banatska jela u sebi sadrže kuhinje različitih kultura i naroda koji su kroz vekove živeli na…
Smuđ je jedna od najukusnijih rečnih riba, svež pripremljen na "smederevski način" je čuveni riblji specijalitet, kome ne možete odoleti. Potrebno je: 3 dl ulja1…
Strana 7 od 80
05/11/2019 0 comment

Čuvena Azanjska stara pogača važi za najukusniju u Srbiji. Zbog nje se prevaljuju kilometri iz dalekih zemalja, a poneko parče se uvek nađe u džepu Azanjca koji žive širom sveta. Evo recepta: 1 kg brašna500 ml kisele vodepola kesice sode ...

13/12/2022 0 comment

Turistička organizacija Srbije je objavila da je MIŠELIN Gastronomski vodič danas objavio svoju novu selekciju za Srbiju. Drugu godinu za redom, ...

09/03/2023 0 comment

 Šaran na zrenjaninski način je specijalitet za posebne prilike. Riba šaran je često dika i ponos vojvođanskih posnih menija. Ova slatkovodna ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

14/02/2023 0 comment

Tamjanika, temjanika ili tamnjanika samo su neki od lokalnih naziva za belu sortu koja se smatra najperspektivnijom u smislu izgradnje snažnog ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti