Nacionalna kuhinja
Lavanda je poznata i kao izuzetno medonosna biljka sa vrlo kvalitetnim proizvodima u pčelarstvu. Lavandin med je svetložut, bistar i proziran, ima jak miris po biljci. Danas se lavanda uzgaja i plantažno. Nema zahteva u pogledu kvaliteta tla. ...
Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Posebnost recepture ajvara iz leskovačkog kraja, međutim, predstavlja, upravo, ručni rad u domaćoj radinosti i pečenje paprike na plotnama ...
Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...
Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...