fbpx

Nacionalna kuhinja

Ovaj recept za savijaču je po receptu naših baka, pita koju možete da pripremite za Badnji dan. Potrebno: pola kilograma kora,250 g pirinča,4 - 5…
Figaro kocke, koje oduvek volimo , su jedan od najlepših sitnih kolača, lako se pripremaju, a oduševiće sve prave sladokusce. Potrebno je: 22 kašike vode400gr…
Potrebno je: Veoma ukusan oslić, pohovan u orli sosu može da se servira topao,a kao i hladno jelo. Uz ovu ribu kao prilog ide krompir…
Lika  ima specifičnu i veoma ukusnu tradicionalnu kuhinju, čuveni su specijaliteti iz ovog kraja, a testo je oduvek imalo posebnu ulogu, jer je mešenje domaćeg…
Srem je, kao i cela Vojvodina, poznat po fantastičnim specijalitetima, jelima pikantnog ukusa,koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Ovaj recept svakako probajte,jer pruža tipičan ukus -…
Novogodišnje slavlje ne može da prođe bez obaveznog deserta-torte! Izbor recepata je veliki, a ova čuvena torta je iuzetna za sve prilike,a posebno u svečanoj…
Orah je jedan od najstarijih plodova koji  , zahvaljujuci svojim višestrukim hranljivim sastojcima, ima široku primenu. Kod nas se uglavnom koristi za pripremu kolača i…
Savršene i neodoljive bakine slatke pletenice, po ovom starinskom receptu, obradovaće svu decu, a i odrasle.Tako su lepe i mekane i naravno, čim ih ispečete…
Napravite pravi riblji specijaliet od fileta soma, veoma ukusne i zdrave ribe, koju će ovaj nadev učiniti pikantnom, a rolnice biti atraktivne i lepe za…
Kefir je zdrav napitak dugovečnosti u njemu ima mnogo vitamina B,izvrsno je hranljiv  pa vam preporucujemo da napravite ovaj lepi desert. Potrebno je: 300 ml…
Ovo je veoma ukusna torta ,puna čokolade, oraha, a višnje joj daju posebnu aromu, idealan recept za predstojeće praznične dane. - jaja 14 komada- orasi…
Ovo su sasvim posebne puslice,drugačije od onih koje su samo od belanaca,jer ukus kokosa u ovom kolaču je prefinjen, pa smo za vas izdvojili  ovaj…
Strana 61 od 82
14/08/2016 0 comment

Sjenički kraj, čuven po nepreglednim pašnjacima i kvalitetnom siru, ima dugu tradiciju pripreme domaćih pita-koturača, koje uz obavezni fil sa sirom, mogu da se pravi i uz dodatak zelja ili spanaća. Potrebno je: za testo:700 g brašna tip 400420 ml tople ...

07/05/2024 0 comment

Čuvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

11/06/2024 0 comment

Smederevski kraj je na gastronomskoj mapi srbije važan zbog "puta vina", zbog vekovne tradicije uzgajanja autentičnih sorti grožđa i zato su ...

21/02/2021 0 comment

Čvena Torta Pavlova je hrskava poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put ...

19/02/2024 0 comment

Među pićima, rakija u Srbiji zauzima posebno mesto. Srpsko piće, reskog ukusa, neizostavni je deo svake trpeze. Odlično se slaže kako uz ...

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti