fbpx

IVAN GRUJIN: Adaptacija Jezera ili selidba Radničkog na jug

IVAN GRUJIN: Adaptacija Jezera ili selidba Radničkog na jug

IVAN GRUJIN: Adaptacija Jezera ili selidba Radničkog na jug


Povodom zajedničkog saopštenja Evrolige i ABA lige, pozvali smo Ivana Grujina, predsednika Radničkog, da čujemo i njegov stav.
Prvi čovek Kragujevčana je u vrlo zanimljivom izlaganju rekao da je trenutno najvažnije što su se čelnici regionalne lige izborili da važe pravila sa početka sezone:
– To je najpoštenije prema učesnicima Jadranske lige. Ne bi bilo korektno prema timovima koji su skupljali novac za bolje budžete i pravili tim da se njihov napor sada obesmisli. I za ligu bi tako nešto bilo loše.
Predsednik Radničkog je dodao da famozni uslovi oko učestvovanja u Evroligi, koji su se iznenada pojavili, mogu pozitivno da utiču na klub i grad Kragujevac:
– Slažem se da klubovi koji igraju Evroligu moraju da obezbede ozbiljne uslove. Radničkom je to dobro došlo, jer je prilično podstaklo i nas i lokalnu samoupravu na čelu sa gradonačelnikom da pokrenemo inicijativu da infrastruktura isprati rezultate kluba. Epilog svega toga jeste da će ove godine početi da se gradi mini arena u Kragujevcu sa 10–12 hiljada sedećih mesta.
Grujin je rekao i da nova dvorana naravno ne bi bila gotova do sledeće sezone, ali da bi Radnički pronašao rešenje ako izbori plasman u elitno takmičenje:
– Pokušali bismo prvo da adaptiramo Jezero. U ovom trenutku imamo blizu 4.000 mesta. Uz postavljanje teleskopskih tribina došli bi blizu željene cifre. Ne mogu da garantujem da je to izvodljivo, ali u krajnjem slučaju bismo se možda opredelili i za neku drugu dvoranu. Alternativa sigurno ne bi bio Beograd, koji je prezasićen košarkom i tamo nemamo publiku. Naša ciljna grupa je centralna Srbija i sve što se širi dole ka jugu.

 

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti