fbpx

G uglove "pametne" naočare (Google glass)

G uglove "pametne" naočare (Google glass)

Google Glass je već neko vreme dostupan developerima i do sada smo imali priliku da saznamo dosta toga o ovom uređaju. Ali, sve do sada, nismo imali priliku da vidimo od kojih delova se sastoje Google naočare, od kog silikona su načinjene i kakvu optiku koriste za projekciju sadržaja. Google Glass mogu da dobiju samo selektovani "Glass Explorer" developeri, a i to predstavlja pravi ritual. Developer mora lično da preuzme uređaj, a dobija i tutorijal od 45 minuta od strane zaposlenih u kompaniji Google.

google naocare unutrasnja
Google Glass kutija sa opremom sadrži zatamljena stakla, providna stakla, punjač/AC adapter, USB kabl i naravno sam Google Glass. Sajt Catwig je imao priliku da se bliže upozna sa Google Glass-om, a takođe su uspeli da rastave uređaj i pokažu nam od čega je sastavljen. Mnoge je zanimalo kakva je baterija uređaja, a ispostavilo se da Glass ima nezamenljivu 570mAh litijumsku bateriju.


Autor: Bratislav Jovanović [Benchmark]

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti