fbpx

Košarkaši ''Radničkog'' pružili podršku projektu-leto u FAS-u

Košarkaši ''Radničkog'' pružili podršku projektu-leto u FAS-u

Uprava i košarkaši Radničkog boravili su juče u kompaniji "Fijat automobili Srbija", pružajući svoj doprinos realizaciji projekta "Leto u FAS-u" druženjem sa radnicima te fabrike i njihovim porodicamaKompanija "Fiјat automobili Srbija" promovosila je u Kragujevcu projekat "Leto u FAS-u" koji će mališanima, uzrasta od šest do 10 godina, u narednih pet sedmica, pored druženja ponuditi razne obrazovne i sportske sadržaje, svakog radnog dana, u vremenu od 9 do 17 časova.

FIJAT RADNICKI UNUTRASNJA

Uz druženje zaposlenih i članova njihovih porodica, na zelenoj oazi koju su sami radnici napravili unutar fabričkog kruga, projekat je predstavio direktor "Fijat automobili Srbija" Frančesko Ćanća.

On je istakao da kompanija misli na budućnost dece čiji roditelji rade u FAS-u a ne samo na trenutna dešavanja i trenutne probleme.
- Mi smo danas u krugu fabrike zbog naše dece, jer mi kao kompanija i kao fabrika smatramo da su deca naša budućnost i da shodno tome celu našu budućnost trebamo u tom pravcu i da planiramo - rekao je Ćanća u izjavi Tanjugu.
On je istakao da projekat "Leto u FAS-u" kompanija realizuje u saradnji sa lokalnom zajednicom Kragujevca.

- Želimo da lokalna zajednica u nama prepozna pravog partnera, kao što smo mi u njoj, i da zajedničkim snagama radimo za našu decu - naglasio je Ćanća.
Objašnjavajući da je povod za okupljanje zaposlenih i članova njihovih porodica promovisanje projekta za mališane, Ćanća je rekao da je reč o projektu koji će biti realizovan od 24. juna do kraja jula, odnosno da će trajati pet sedmica.
- Projekat je namenjen deci uzrasta od šest do 10 godina, u periodu od devet do 17 časova. Deca će biti podeljena po grupama na nedeljnoj bazi i biće u prilici da uživaju u različitim sadržajima. Imaće profesionalna vastipače koji će brinuti o njima, ali i razne sadržaje poput kreativnih radionica - jezičkih i sportskih, pozorišne i muzičke predstave - rekao je Ćanća.
Naglašavajući da je najbolje od svega što će za to vreme roditelji mališana biti u njihovoj blizini, Ćanća je rekao "veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da predstavmo ovaj projekat jer ćemo leto provesti u radnoj atmosferi, a deca će biti sa nama".
Na promociji projekta, u neposrednoj blizini upravne zgrade, deca čiji roditelji rade u FAS-u već danas su bila u prilici da se upoznaju sa sadržajima.

Mališani kažu da im se dopada druženje u u krugu fabrike, pa su tako oduševljeni predstavom "Tri praseta", kao i drugim aktivnostima i sadržajima uspešnim rešavanjem osmosmerke na engleskom jeziku, crtanjem, tenisom, ali i raznim vrstama sladoleda, sokova i zakuskom.

Uprava i košarkaši Radničkog boravili su juče u kompaniji "Fijat automobili Srbija", pružajući svoj doprinos realizaciji projekta "Leto u FAS-u" druženjem sa radnicima te fabrike i njihovim porodicama. Uz predsednika kluba Ivana Grujina, direktora Aleksandra Mitrovića i sportskog direktora Mladena Ivkovića, događaju su prisustvovali i igrači: Stefan Sinovec, Danilo Mijatović, Đorđe Milosavljević i Predrag Vučković.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti