fbpx

Brend slatkiša Marije Šarapove

Brend slatkiša Marije Šarapove

Marija Šarapova pokrenula je sopstveni brend slatkiša "Šugarpova" sa kojim očekuje veliki poslovni uspeh. Ova 26-godišnja teniserka načinila je prve korake ka tome da razvije sopstveni brend i uspešnu poslovnu karijeru, a "Šugarpova" slatkiši nedavno su se pojavili i na britanskom tržištu.

- Biznis i sport su dva takmičarska sveta, i želim da budem najbolja u oba.

Proizvod je u potpunosti, kako kaže, pokrenula svojim novcem i on bi trebalo da predstavlja snažan komercijalni temelj za period nakon što okonča svoju tenisku karijeru.

- Kada sam bila povređena otvorila mi se šansa da razmotrim druge mogućnosti pored tenisa - kaže Šarapova osvrćući se na period tokom 2008. i 2009. godine kada je zbog operacije ramena morala da pauzira devet meseci.

Šarapova kaže da su joj bile potrebne dve godine da stvori sopstvenu liniju slatkiša, koju je prošle godine lansirala na američko tržište, a zatim i u nekoliko drugih zemalja.

Prema magazinu Forbs, Šarapova je prošle godine zaradila 26 miliona dolara, što joj je obezbedilo 22. mesto na Forbsovoj listi najplaćenijih sportista i poziciju prvoplasirane dame.

- Duže vreme sam želela da budem osoba koja donosi poslovne odluke, bilo da je to finansijska, kreativna ili marketinška strana posla. Takođe, želela sam da izgradim nešto svoje, pored tenisa - objašnjava Šarapova.

Kako kaže, dve godine su joj bile potrebne za lansiranje brenda jer je želela da dobro prouči šta se još nalazilo na tržištu.

- Za mene je to bio proces koji kombinuje kreativnost i stvaranje brenda - kaže ruska teniserka.

 

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti