fbpx

Đoković deklasirao Britanca Edmunda za četvrtfinale US Opena

Đoković deklasirao Britanca Edmunda za četvrtfinale US Opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je prebrodio i četvrtu prepreku na putu do odbrane šampionske titule na US Openu.

Srpski igrač je u 4. kolu poslednjeg Gren slem turnira u sezoni savladao Britanca Kajla Edmunda sa 6:2, 6:1, 6:4 za sat i 57 minuta igre.

Đoković će se u borbi za plasman u polufinale sastati sa Francuzom Žoom Vilfridom Congom, koji je pobedio Amerikanca Džaka Soka sa 3:1.

Novak je opušteno ušao u meč, evidento željan igre posle predaja Čeha Jiržija Veselog i Rusa Mihaila Južnjom posle samo pola časa igre.

Najbolji teniser sveta je potpuno dominirao, u prvom setu je dva puta oduzeo servis Britancu, u drugom jednom više i bez ikakvih poteškoća poveo je da 2:0.

Početak trećeg seta, takođe, pripao je Novaku, koji je odmah napravio brejk za 2:0. Međutim, kod vođstva od 2:1 i prvog od dva vezana brejka Edmunda za 3:2 srpski teniser je tražio pomoć fizioterapeuta zbog problema sa laktom desne ruke. Podsetimo, i u prvom meču u Njujorku protiv Jiržija Janovica medicinsko osoblje je pružilo identičan tretman prvom teniseru sveta.

Đoković je odmah uspeo sedmi put u meču da oduzme servis Britancu i izjednači na 3:3, a što je još bitnije u njegovoj igri nije se moglo videti da ima bilo kakvih ograničenja zbog intervencije fizioterapeuta.

Kod rezultata 4:4 Srbin nije iskoristio priliku da ponovo oduzme servis Britancu, ali ubrzo realizovao je novu šansu za konačnih 3:0 u setovima.

Drugi četvrtfinalni par su Gael Monfis i Lukas Puj, dok se u preostalim mečevima 4. kola sastaju se Dominik Tim - Huan Martin del Porto, Ilja Marčenko - Stanislas Vavrinka, Kei Nišikori - Ivo Kralović i Grigor Dimitrov - Endi Marej.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti