fbpx

Trijumf: Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Trijumf: Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa!

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa, pošto posle dva dana vodi protiv Rusije sa 3-0 u pobedama.

Posle trijumfa Troickog i Đokovića u singlu u petak, u subotu je dubl Nenad Zimonjić/Viktor Troicki bio bolji od Andreja Kuznjecova i Konstantina Kravčuka sa 6:3, 7:6 (7-3), 6:7 (5-7), 6:4.

Sledeći protivnik Srbije biće bolji iz okršaja Hrvatske i Španije.U prvom setu Zimonjić i Troicki bili su sjajni u završnici i uz dva brejka su došli do vođstva, da bi na početku drugog poveli sa 2:0.

Međutim, Rusi se nisu dali i preokrenuli su, servirali za set, ali su Zimonjić i Troicki spasli tri set lopte i potom u taj brejku došli do vođstva od 2-0 u setovima.

Činilo se da je tada meč prelomljen, malo je nedostajalo da se to i dogodi, ali su Kravčuk i Kuznejcov napravili brejk u trenutku kada je srpski dubl servirao za meč, da bi potom u taj brejku izborili četvrti set.

Rusi su u petom gemu napravili brejk, ali su Viktor i Nenad odmah uzvratili, da bi u desetom gemu napravili brejk, iskoristili prvu meč loptu i došli do trijumfa za tri časa i 11 minuta igre.

 

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti