fbpx

"IGRAJ ZA SRBIJU" međunarodni kamp FSS

"IGRAJ ZA SRBIJU" međunarodni kamp FSS

Međunarodni KAMP FSS - "IGRAJ ZA SRBIJU" održava se pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Srbije i Sportskog saveza Srbije.

Rad ovog jedinstvenog kampa organizuju Fudbalski savez Srbije i Sportski savez Srbije

Programi su jedinstveni, zasnovani na najsavrenijim metodama učenja i sticanja fudbalskih veština, prilagođeni specifičnostima pojedinih uzrastnih kategorija, kao i zahtevima moderne fudbalske tehnike i modelu savremene igre. Plan i program, posebno za svaku uzrastnu kategoriju polaznika kampa, razrađuje sadržaje i aktivnosti tokom sedmodnevnog rada.

Program kampa pripremljen je pod stručnom recenzijom Sava Miloševića, direktora reprezentativnih selekcija FSS i Mitra Mrkele, zamenika direktora reprezentativnih selekcija FSS. Radom će rukovoditi najiskusniji treneri i instruktori Fudbalskog saveza Srbije.

Pored upoznavanja učesnika sa kompleksnim sadržajima sportske aktivnosti u fudbalu, sa posebnim aspektom na sticanju i usavršavanju specifične fudbalske veštine, cilj je i šire sportsko i teoretsko obrazovanje, druženje, zabava, takmičenje. Afirmišući savremeni naučni metod učenja fudbalske tehnike, KAMP FS Srbije će istovremeno predstavljati i istraživački centar za procenu svih relevantnih činilaca koji obezbeđuju uspešan razvoj i učešće u fudbalskoj igri.

Testiranje svih za fudbal značajnih sposobnosti omogućava kompletnu "sliku" potencijala svakog polaznika kampa. Testiranje, kao i obradu svih rezultata sa preporukom za dalji rad, sprovodi na licu mesta Dr Zoran Pajić, profesor Fakulteta za fizičku kulturu u Beogradu i profesor Više škole za sportske trenere, koji je, takođe i član Stručnog štaba i kondicioni trener FK Crvena Zvezda.

Kamp takođe pruža velike mogućnosti za edukaciju i usavršavanje, posebno trenera koji rade sa mlađim uzrsnim kategorijama.

Rad se odvija na terenima Sportskog centra FS Srbije u Staroj Pazovi. U pitanju su travnati teren, teren sa vestačkom travom i zatvoren teren u sportskoj hali.

teren fss

Ograničeni broj učesnika kampa i veliki broj trenera i demonstratora omogućava individualni pristup u radu. Jedan trener-instruktor FSS će raditi sa grupom od najviše 12 polaznika. Takva organizacija omogućava najveći stepen efikasnosti rada. Ukupno 13 treninga održaće se tokom jedne smene, uz nekoliko kontrolnih utakmica.

U strucnom stabu kampa je angazovan jedan lekar. U slucaju ozbiljnijih povreda, u neposrednoj blizini hotela Srbija Lux, nalazi se Dom zdravlja ''Stara Pazova'' sa dežurstvom lekara 24 sata, non-stop

Učesnici su smešteni u dvokrevetnim sobama u Hotelu “Srbija Lux” sa 4 zvezdice.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti