fbpx

Zlatna medalja i svetski rekord srpskih kajakaša!

Zlatna medalja i svetski rekord srpskih kajakaša!

Srpski kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić osvojili su zlatnu medalju uz svetski rekord na 1000 metara u konkurenciji dvoseda na Evropskom prvenstvu u Beogradu.

Tomićević i Zorić su deonicu prešli u vremenu 3:04.940. Oni su iza sebe ostavili Nemce Hofa i Grosa (3:06.206), kojima je pripalo srebro, i bronzane Špance Kubeljosa i Penju (3:06.750).

"Neverovatan osećaj, za ovo se trenira. Sve što sam radio od kada sam počeo da veslam kajak stalo je u ova tri minuta", kazao je Milenko Zorić.

Oduševljenje nije krio ni Marko Tomićević.

"Još jedno odličje koje nam je nedostajalo. Da smo mogli da biramo, izabrali bismo da ga osvojimo baš u Srbiji. Hvala publici koja nas je podržala", dodao je Tomićević.

Kad je o ženskom dvosedu reč, Marija Dostanić i Kristina Bedeč bile su šeste u A finalu pošto su deonicu od 1000 metara prešle za 3:40.824.

Muški četverac na 1000m u sastavu Nikola Rasulić, Anđelo Džombeta, Dragan Hančovski, Mihailo Subotić A finalu je bio osmi rezultatom 2:55.564.

Autor:Bojan Marinković

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti