fbpx

Predtakmičenje trubača u Požegi

Predtakmičenje trubača u Požegi

Svetozar Lazović Gongo je samo jedan od bisera trubačkog muziciranja iz ovog dela Srbije, pored sina Dragana, Gongovim stopama su krenuli i majstori trube Dejan Lazarević, Dejan Jevđić i mnogi drugi pa je u Požegi nastalo 15-ak orkestara, svih uzrasta.

Zato ne čudi što je Požega, od 2017. godine, postala mesto gde se organizuje i jedno od predtakmičenja mladih orkestara u okviru predkvalifikacija za najveći svetski sabor trubača - u Guči.
Već prve godine održavanja, kvalifikaciono takmičenje pionirskih i omladinskih orkestara je okupilo veliki broj učesnika takmičenja ali i posetilaca.

Centralni gradski trg je bio prepun ljubitelja i poštovaoca ovog narodnog instrumenta ali i gostiju, željnih dobrog provoda.

Da je požeški kraj pravi rasadnik trubača i da je Požega sa pravom dobila organizaciju jednog od predtakmičenja, potvrdilo je i osvajanje titule „Najboljeg pionirskog orkestra, 57. Sabora trubača u Guči“, koja je pripala orkestru „Braća Ilić“ iz Požege.

Zbog svega ovoga, turistički poslenici Požege planiraju da ovo takmičenje u narednim godinama bude upotpunjeno dodatnim sadržajima, sa ciljem da privuku različite ciljne grupe posetilaca.

U isto vreme, planirano je privlačenje još većeg broja orkestara, učesnika-takmičara što bi značilo da se radi o jednoj od najposećenijih manifestacija u ovom delu Srbije.

Predtakmičenje ove godine održaće se 12. jula na Gradskom trgu u Požegi, sa početkom od 20 časova.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti