fbpx

Veselo na Zlatiboru, počinje Sabor trubača

Veselo na Zlatiboru, počinje Sabor trubača

Danas na Zlatiboru počinje, a traje i sutra, 45. Sabor trubača sa smotrom narodnog stvaralaštva, koji se ove godine održava na Kraljevom trgu. Bogat kulturno-umetnički program obeležava ovogodišnje saborovanje.

Prvog dana manifestacije na bini Kraljevog trga u 19 časova nastupaju KUD “Zlatibor, frulaš Aco Marković iz Sirogojna, harmonikaš Milivoje Stanić iz Užica, pevačka grupa „ Šljivovica“ iz Šljivovice i pevačka grupa „Raspevani Zlatibor“ iz Rožanstva. U 20:30 časova nastupiće prošlogodišnji pobednik zlatiborskog sabora duvački orkestar Marka Gligorijevića iz Bajine Bašte. Zatim će, u 21 čas, koncert održati popularni pevač Nemanja Stevanović .

Glavni saborski dan je u nedelju, kada program počinje trubačkom budilicom od 8 časova, kojom će svi orkestri učesnici „probuditi“ zvucima trube goste i meštane Zlatibora i Čajetine. Od 18 časova je svečani defile duvačkih orkestara. Takmičenje trubačkih sastava zapadne Srbije “Zlatibore,moj zeleni bore”, koje je i predtakmičenje za Dragačevski sabor u Guči, počinje u 19 časova na Kraljevom trgu.

U revijalnom delu tog programa nastupaju orkestri ‘’Braće Ilić” iz Požege i Miroslava Đunisijevića iz Arilja. Ovogodišnji Sabor trubača u 21 čas zatvara pevač Benjamin Salković, poznatiji kao Beca Fantastik.

Ovu manifestaciju, koja je bezmalo pola veka letnja tradicija Zlatibora, organizuje Sportski centar Čajetina, pod pokroviteljstvom opštine Čajetina i Turističke organizacije Zlatibor.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti