fbpx

58.Dragačevski sabor trubača, svi programski sadržaji su besplatni!

58.Dragačevski sabor trubača, svi programski sadržaji su besplatni!

U Guči u vreme ovogodišnjeg sabora trubača može se samo čuti truba, čvrsta je odluka organizacionog odbora ove naše najveće manifestacije u zemlji i svetu kad je truba u pitanju.

Sabor će po tradiciji biti otvoren prvog dana, u četvrtak 9. avgusta u 11 sati, kod spomenika trubaču u centru Guče uz intoniranje himne „Sa Ovčara i Kablara“ i podizanje saborske zastave. Sabor će otvoriti Domaćin ministar Nenad Popović a saborsku zastavu će podići ambasador Ruske Federacije Aleksandar Čepurin. Istog dana je planirano i otvaranje izložbi, saborskog sajma turizma, knjiga, publikacija i privredne izložbe. U večernjim satima na pozornici ispred Kulturnog centra biće priređen kulturno-umetnički program, održano takmičenje mladih orkestara i koncert pobednika 57. Sabora.

Na glavnoj pozornici na stadionu program će trajati tri dana. Prvog, u petak 10. avgusta, planirani su koncerti pobednika prošlogodišnjeg Sabora, Dejana Petrovića i Big Band, kao i tradicionalni ponoćni koncert finalista ovogodišnjeg Sabora.

Finalno takmičenje najbolje plasiranih iz predtakmičarskih centara biće održano u subotu 11. avgusta sa početkom u 20 sati.
U nedelju, 12. avgusta, planirani su koncerti pobednika 58. Sabora, Saše Krstića, Ekrema Mamutovića i Dejana Lazarevića.

Organizator očekuje rekordnu posetu i niz tradicionalnih programskih i pratećih sadržaja, među kojima su improvizacija stare dragačevske svadbe, defile učesnika u programu, program domaćih i inostranih kulturno-umetničkih društava, stranih orkestara, takmičenje zdravičara, izbor najlepše narodne nošnje, narodni višeboj… sa više od hiljadu učesnika.

Svi programski sadržaji su besplatni.
Besplatan i parking na javnim površinama
Organizator je doneo odluku da ne naplaćuje parking na javnim površinama sve dane trajanja Sabora, a vlasnicima privatnih parcela ostavio mogućnost da, uz poštovanje zakonskih propisa, mogu organizovati parking uz naplatu karte u iznosu od 200 dinara po danu.
Ovih dana Saborski odbor o tome je i zvanično obavestio vlasnike privatnih parcela na kojima se tradicionalno organizuje parking kako bi se na vreme pripremili i organizovali, jer nije bio u mogućnosti da parking organizuje kao što je to činio prethodnih godina zbog visokih cena zakupa i načina korišćenja privatnih parcela na šta su imali primedbe DRI, neke opozicione stranke u lokalnoj vlasti i pojedini predstavnici medija.

Organizator je najavio i rigorozne kontrole poštovanja saborskih pravila i odluka, a nadležni državni organi primenu zakonskih propisa.

Posetu ovogodišnjem Saboru najavili su mnogi tradicionalni gosti iz zemlje i inostranstva, kao i veći broj javnih ličnosti iz sveta politike, kulture, ekstrade, sporta i zvaničnici iz naše i susednih zemalja.

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti