fbpx

Đoković izborio plasman u drugo kolo US Opena

Đoković izborio plasman u drugo kolo US Opena

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izborio je plasman u drugo kolo US Opena pobedom nad Martona Fučoviča iz Mađarske u četiri seta.

Matthew Stockman/Getty Images
Đoković je do trijumfa u prvom međusobnom susretu sa mađarskim teniserom došao sa 6:3, 3:6, 6:4, 6:0, posle tri sata igre.

Šestog nosioca u Njujorku u narednoj rundi čeka susret sa domaćim teniserom Tenisom Sandgrenom, koji je u tri seta eliminisao Viktora Troickog i tako sprečio srpski duel.

Novak je odlično ušao u meč, u potpunosti je kontrolisao rezultat, da bi potom posustao zbog izuzetno teških uslova u Njujorku: Srpski teniser je tražio medicinski tajm-aut, ali mu je bilo potrebno vreme da bi se vratio u ritam, što je Fučovič iskoristio i izjednačio na 1:1 u setovima.

Činilo se da je Mađar blizu velikog preokreta, pošto je igrao znatno bolje na početku trećeg seta, ali je Đoković polako podizao svoj ritam. Kada je uspeo da vrati Fučoviču brejk nije se osvrtao, prvo je poveo 2:1, a zatim je rutinski priveo meč kraju.

Tok meča:

Novak je odlično ušao u meč osvojivši servis gem bez izgubljenog poena, a odmah zatim je napravio brejk. Iako mu je Fučovič pružio nešto veći otpor u narednom gemu, nije uspeo da mu pripreti na servisu, ali je mađarski teniser u četvrtom gemu prekinuo Novakov niz. Odmah potom, srpski teniser je nastavio gde je stao gem ranije i poveo sa 4:1, a potom su obojica bili sigurni na svom servisu. Fučovič je mučio Đokovića u trenutku kada je servirao za prvi set, ali mu je praktično poklonio dva poena, da bi zatim odbranio njegovu prvu set loptu, ali drugu nije posle 38 minuta igre.

Na samom početku drugog seta nije bilo veće borbe, ali je Novaka mučio stomak. Bilo je nekoliko odličnih poena, ali ne i brejk šansi, pošto su obojica bili sigurni na servisima. Pošto je Fučovič poveo sa 3:2 zahvaljujući Novakovim greškama, srpski teniser je polomio reket, zbog čega je zaradio i upozorenje sudije. Mađarski teniser je imao brejk šansu u narednom gemu, ali ju je Novak spasao sjajnim servisom, da bi usledila njegova druga dvostruka servis greška, a zatim i brejk Fučoviča. Srpski teniser je od tada pokušavao da se vrati u set, ali je Mađar kontrolisao rezultat, pa je uspeo da izjednači na 1:1.

Prvi gem trećeg seta jasno je pokazao koliko Novaku smetaju uslovi u Njujorku, izgledao je iscrpljeno, ali je smogao snage da spase brejk šansu rivala i osvoji svoj servis gem. Imao je šansu Đoković da odmah potom stigne do brejka, ali se njegov rival odbranio, a zatim bez izgubljenog poena oduzeo servis srpskom teniseru za 2:1. Dva gema kasnije Mađar je ponovo mučio Novaka na servisu, ali nije uspeo da materalizuje tu šansu, a srpski teniser je vrebao svoju priliku i dobio ju je u osmom gemu, kada je i napravio brejk i izjednačio na 4:4. Usledila su dva odlična Novakova gema, a na kraju i veliki promašaj Fučoviča na set lopti, posle čega je usledila pauza zbog ekstremnih uslova u Njujorku.

Posle pauze koja je trajala desetak minuta, srpski teniser je nastavio u istom ritmu, pa je u već u drugom gemu napravio brejk. Novak je nastavio u istom ritmu, pa je posle nastavka niza do 3:0 imao i dve brejk šanse koje je Fučovič odbranio, ali je vrlo brzo izborio i treću i iskoristio je, a zatim se nije osvrtao u naredna dva gema, pošto ih je rutinski dobio.

Autor

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti