fbpx

Đoković siguran u pohodu na sedmu titulu u Melburnu

Đoković siguran u pohodu na sedmu titulu u Melburnu

Novak Đoković pobedom je počeo pohod ka sedmoj tituli na Australijan Openu. Najbolji teniser sveta je u prvom kolu turnira u Melburnu savldao sa kvalifikanta Mičela Krugera sa 6:3, 6:2, 6:2.

Bila je to 13. vezana pobeda Đokovića u prvoj rundi turnira u Melburnu i 18. koju je Srbin ostvario nad kvalifikantima u glavnim žrebovima Gren slemova. Do nje je došao posle nešto više od dva sata.

Odigrao je Đoković koliko je trebalo za prvo kolo. Iako je snažan otpor pružao Kruger, pogotovo u prvom setu, uspeo je prvi favorit turnira da napravi razliku kada je bilo najpotrebnije.

Morao je Srbin da zaradi svaki poen, pošto je Amerikanac bio izuzetno uporan u sva tri odigrana seta na svoj servis. Ali kvalitet je bio na strani Srbina, koji je na posletku ostvario ubedljivu pobedu.

Novak je osvojio čak 85 odsto poena kada je ubacivao prvi servis, a sigurnost je pokazao i na mreži. Meč je završio sa 42 vinera i 26 neiznuđenih grešaka.

Naredni rival najboljem teniseru sveta biže Francuz Žo Vilfred Conga.

Autor: Ivana Salapura

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti