fbpx

Novak neprikosnoveni kralj Vimbldona!

Novak neprikosnoveni kralj Vimbldona!

Novak Đoković osvojio je petu titulu na Vimbldonu! Najbolji teniser sveta je u finalu savladao Rodžera Federera sa 3:2 (7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12).

U najdužem finalu u istoriji Vimbldona, koje je trajalo 4 sata i 55 minuta, Srbin je došao do 16. Gren slem titule u karijeri.

Đoković je tako odbranio titulu osvojenu prošle godine. I to pošto je u petom setu spasao dve meč lopte rivala u 16. gemu petog seta!

Novak je postao prvi teniser koji je osvojio titulu pošto je sapsao meč lopte posle 71 godine. Pre njega je to učinio Amerikanac Bob Falkenburg 1948.

Srbin i Švajcarac sastali su se treći put u finalu Vimbldona. I u prethodna dva slavio je 32-godišnjak.

Ujedno, bilo je ovo prvo finale Vimbldona koje se igralo u pet setova još od 2014. godine. I tada je Novak savladao Federera. Bio je to i prvi meč singlu na Vimbldonu u kome se igrao tajbrejk u petom setu.

spostavilo se da su srpskom teniseru savršeno odgovarali tajbrejkovi, pošto je sva tri seta dobio u dodatnim gemovima.

Zapravo je Federer statistički bio bolji u svim parametrima igre. Ipak, Đoković je bio najbolji kada je bilo najpotrebnije, pa je u ključnim momentima dolazio do poena koji su mu doneli još jedan veliki trofej.

nole champion

Autor:
Ivana Salapura

Podeli ovu vest

O Portalu

Portal koji promoviše Srbiju i njene vrednosti. Sve na jednom mestu, priča o Srbiji koju volimo, njenoj tradiciji, lepotama, ljudima i događajima.

Najnovije vesti